Dirigenten

 

Onderstaand een overzicht van de muzikaal leiders van de verschillende onderdelen van onze vereniging:

Dirk van de Weijer
DirkvandeWeijer Dirk van de Weijer is geboren op 10 april 1978 in Aarle-Rixtel. Na zijn studie Schoolmuziek studeerde hij harmonieorkestdirectie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Hardy Mertens en Jan Cober, met bijvak hoorn bij Jan van de Eijnden. Hij volgde na zijn studie een masterclass dirigeren lichte muziek bij Maino Remmers, verscheidene cursussen tijdens Mid-Europe in Schladming Oostenrijk, Mid West in Chicago USA en is meerdere keren een actieve participant geweest tijdens life long learning. Naast het dirigentschap van Phileutonia is hij verbonden aan harmonie ‘Concordia’ uit Berkel-Enschot. Bij Harmonie O en U in Beek en Donk vervult hij de functie van 2e dirigent. Verder was hij actief als dirigent bij het zomerorkest voor 2008 en 2009. Naast dirigeren, arrangeert en componeert hij regelmatig werken voor harmonieorkest.
Rob van Doore
 D4S_4244 Rob van Doore (26 juni 1987) begon zijn muzikale loopbaan bij Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning in Beek en Donk. Hij volgde slagwerklessen bij Frans Benjamins en Sjaak Benjamins. Aan het Conservatorium te Tilburg studeerde hij Klassiek Slagwerk bij Arnold Marinissen, Peter de Vries en Marcel Andriessen. Als bijvak heeft hij lichte muziek drums bij Frans van Grinsven gestudeerd. Rob heeft zijn studie in 2010 afgerond met het behalen van zijn Bachelor diploma. Hij volgde masterclasses bij o.a Evelyn Glennie, Keiko Abe, Raymond Curfs, D’Arcy Gray. Rob is momenteel verbonden als Dirigent van meerdere slagwerkgroepen. Slagwerkgroep Oefening & Uitspanning te Beek en Donk, Percussie Ensemble Harmonie Excelsior te Zeilberg, slagwerkgroep Oefening en Uitspanning te Goirle en de Slagwerkgroep van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia te Helmond. Rob is als slagwerkdocent verbonden aan een aantal verenigingen zoals Stichting muziekopleiding Oefening en Uitspanning, Koninklijke stadsharmonie Phileutonia te Helmond, Muziekeducatie Beat It en Harmonie St Cecilia Asten. Rob is sinds 2021 verbonden aan het bestuur van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen als portefeuillehouder SMP (Show Marching & Percussion).
Hadewych van Leeuwen-Peters
E92A4154  Hadewych heeft klarinet bij Ab Vos en bas-klarinet bij Henri Bok gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium..
De liefde voor muziek is ontstaan op 10 jarige leeftijd bij harmonie Concordia uit Berkel- Enschot. De eerste klarinet lessen kreeg ze van Sef Pijpers Jr en van Arno van Houtert. Tijdens haar studie aan het Rotterdams conservatorium is Hadewych werkzaam geweest als klarinettiste en bas-klarinettiste bij the Phantom of the Opera in het Circus theater te Scheveningen. Tot op heden is Hadewych verbonden als bas- klarinettiste bij het orkest van de Nederlandse Douane. Naast zelf musiceren is ze werkzaam als docent en Coördinator HaFa aan het Factorium in Tilburg.
Jan van der Sommen
Wanneer je aan een lid van de slagwerkgroep vraagt wie onlosmakelijk verbonden is met deze geleding binnen Phileutonia, zul je altijd te horen krijgen dat dit Jan van der Sommen moet zijn. Al jaren lang is Jan actief als instructeur, eerst voor alle slagwerkers en nu voor de slagwerkleerlingen en de tikgroep. Niet alleen bij Phileutonia, maar ook bij andere verenigingen in de regio wordt door Jan les gegeven.
Wanneer je Phileutonia op straat tegenkomt bij een serenade of andere buitenactiviteit, dan zul je Jan voorop zien lopen in de rol van Tambour-maître. Met zijn ervaring en deskundigheid kan het niet anders dan dat de slagwerkers gedegen voorbereid starten bij de slagwerkgroep.
Esther Warmerdam
Onze enthousiaste en gedreven dirigente van het pieporkest is zelf al ruim 25 jaar lid van Phileutonia. De vereniging is haar dan ook met de paplepel ingegeven, aangezien haar ouders nog langer actief zijn bij de vereniging. Esther heeft bij Phileutonia trompet leren spelen en dit ging zo goed, dat zij na de middelbare school aan het conservatorium in Utrecht trompet is gaan studeren.
Hierna heeft ze de Pabo gedaan en inmiddels werkt ze als docente basisonderwijs op een basisschool in Helmond. Deze muzikale en didactische kennis maken van haar een gedreven dirigente die naast het begeleiden van het pieporkest ook veel tijd steekt in andere activiteiten voor de leerlingen binnen de vereniging.
Met veel geduld en enthousiasme leert zij de nieuwe blazers van Phileutonia, die al wat lessen hebben gehad en een aantal noten kunnen blazen, om samen te spelen en naar elkaar te luisteren.
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha