Dirigenten

 

Onderstaand een overzicht van de muzikaal leiders van de verschillende onderdelen van onze vereniging:

Dirk van de Weijer
DirkvandeWeijer Dirk van de Weijer is geboren op 10 april 1978 in Aarle-Rixtel. Na zijn studie Schoolmuziek studeerde hij harmonieorkestdirectie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Hardy Mertens en Jan Cober, met bijvak hoorn bij Jan van de Eijnden. Hij volgde na zijn studie een masterclass dirigeren lichte muziek bij Maino Remmers, verscheidene cursussen tijdens Mid-Europe in Schladming Oostenrijk, Mid West in Chicago USA en is meerdere keren een actieve participant geweest tijdens life long learning. Naast het dirigentschap van Phileutonia is hij verbonden aan harmonie ‘Concordia’ uit Berkel-Enschot. Bij Harmonie O en U in Beek en Donk vervult hij de functie van 2e dirigent. Verder was hij actief als dirigent bij het zomerorkest voor 2008 en 2009. Naast dirigeren, arrangeert en componeert hij regelmatig werken voor harmonieorkest.
Rob van Doore
 D4S_4244 Rob van Doore (26 juni 1987) begon zijn muzikale loopbaan bij Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning in Beek en Donk. Hij volgde slagwerklessen bij Frans Benjamins en Sjaak Benjamins. Aan het Conservatorium te Tilburg studeerde hij Klassiek Slagwerk bij Arnold Marinissen, Peter de Vries en Marcel Andriessen. Als bijvak heeft hij lichte muziek drums bij Frans van Grinsven gestudeerd. Rob heeft zijn studie in 2010 afgerond met het behalen van zijn Bachelor diploma. Hij volgde masterclasses bij o.a Evelyn Glennie, Keiko Abe, Raymond Curfs, D’Arcy Gray. Rob is momenteel verbonden als Dirigent van meerdere slagwerkgroepen. Slagwerkgroep Oefening & Uitspanning te Beek en Donk, Percussie Ensemble Harmonie Excelsior te Zeilberg, slagwerkgroep Oefening en Uitspanning te Goirle en de Slagwerkgroep van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia te Helmond. Rob is als slagwerkdocent verbonden aan een aantal verenigingen zoals Stichting muziekopleiding Oefening en Uitspanning, Koninklijke stadsharmonie Phileutonia te Helmond, Muziekeducatie Beat It en Harmonie St Cecilia Asten. Rob is sinds 2021 verbonden aan het bestuur van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen als portefeuillehouder SMP (Show Marching & Percussion).
Hadewych van Leeuwen-Peters
E92A4154 Hadewych heeft klarinet bij Ab Vos en bas-klarinet bij Henri Bok gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium..
De liefde voor muziek is ontstaan op 10 jarige leeftijd bij harmonie Concordia uit Berkel- Enschot. De eerste klarinet lessen kreeg ze van Sef Pijpers Jr en van Arno van Houtert. Tijdens haar studie aan het Rotterdams conservatorium is Hadewych werkzaam geweest als klarinettiste en bas-klarinettiste bij the Phantom of the Opera in het Circus theater te Scheveningen. Tot op heden is Hadewych verbonden als bas- klarinettiste bij het orkest van de Nederlandse Douane. Naast zelf musiceren is ze werkzaam als docent en Coördinator HaFa aan het Factorium in Tilburg.
Esther Warmerdam
Onze enthousiaste en gedreven dirigente van het pieporkest is zelf al ruim 25 jaar lid van Phileutonia. De vereniging is haar dan ook met de paplepel ingegeven, aangezien haar ouders nog langer actief zijn bij de vereniging. Esther heeft bij Phileutonia trompet leren spelen en dit ging zo goed, dat zij na de middelbare school aan het conservatorium in Utrecht trompet is gaan studeren.
Hierna heeft ze de Pabo gedaan en inmiddels werkt ze als docente basisonderwijs op een basisschool in Helmond. Deze muzikale en didactische kennis maken van haar een gedreven dirigente die naast het begeleiden van het pieporkest ook veel tijd steekt in andere activiteiten voor de leerlingen binnen de vereniging.
Met veel geduld en enthousiasme leert zij de nieuwe blazers van Phileutonia, die al wat lessen hebben gehad en een aantal noten kunnen blazen, om samen te spelen en naar elkaar te luisteren.
Willem van Bokhoven
Willem Willem van Bokhoven, geboren op 9 november 1993 te Helmond. Op zevenjarige leeftijd startte hij met het bespelen van de drums. Twee jaar later riep Jan van der Sommen hem binnen bij Phileutonia. Hij speelde onder andere in het Piep-, Phillbee-, Harmonie-orkest en natuurlijk de slagwerkgroep. Willem is altijd verbonden geweest met de combinatie slagwerk en blaasmuziek. Hij is slagwerker bij de Phillies en speelt daarmee op menig festival in Nederland. Op zijn zestiende studeerde hij op het ‘Rock City Institute’ te Eindhoven en later de ‘Rockacademie’ in Tilburg. Hij speelt in bands, tourde door Europa en ging drumles geven, slagwerk. Hij werd docent slagwerk bij onder andere Phileutonia en andere verenigingen/muziekscholen. Rond de zomer van 2018 startte Willem samen met Rob van Doore een bedrijf genaamd ‘Percussion for All’ op, een bedrijf die zich specialiseert in het geven van slagwerkworkshops en drumlessen. Willem staat met veel plezier voor de jeugdslagwerkgroep van Phileutonia waarvoor hij de muziek zelf arrangeert! De arrangementen zijn vooral popmuziek gerelateerd, muziek van nu. Dat is wat de jongens en meiden willen spelen op marimba’s en ander slagwerk. De jeugdslagwerkgroep is een enthousiaste groep jonge muzikanten die naast individuele lessen het geweldig vinden om samen te musiceren. Dit doen ze iedere vrijdagavond van 18:30u tot 19:30u.
Björn Lijten
Bjorn Björn Lijten, een muzikant in hart en nieren. Björn volgt niet alleen Jan van der Sommen op maar ook Marcel van Kemenade die jarenlang met grote inzet en enthousiasme de eerste tambour-maître ondersteunde.
Björn Lijten begon op 6-jarige leeftijd bij Fanfare Unitas, waar zijn vader tambour-maître was. Als leerling slagwerker kreeg hij les van zijn grote voorbeeld, Jan van der Sommen. Hij liep al snel mee met het straatcorps en nam later als concert slagwerker deel aan concoursen en buitenlandse reizen. Toen zijn vader stopte als tambour maître volgde Björn hem op, echter niet zonder daarvoor het vereiste diploma te halen bij Jan Peeters in Tilburg.
Jan van der Sommen
CIMG0714 Wanneer je aan een lid van de slagwerkgroep vraagt wie onlosmakelijk verbonden is met deze geleding binnen Phileutonia, zul je altijd te horen krijgen dat dit Jan van der Sommen moet zijn. Jarenlang was Jan actief als instructeur, eerst voor alle slagwerkers en later voor de slagwerkleerlingen. Niet alleen bij Phileutonia, maar ook bij andere verenigingen in de regio wordt door Jan les gegeven.
Ondertuusen is Jan voorop zien lopen in de rol van inval tambour-maître en eerste buitendirigent. Met zijn ervaring en deskundigheid kan het niet anders dan dat de slagwerkers gedegen voorbereid starten bij de slagwerkgroep.
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha