Informatief

 

JeugdBanner1

Welkom op de Jeugd-pagina van Phileutonia.

KSH Phileutonia is een vereniging waar “de jeugd de toekomst heeft”. Dat blijkt alleen al uit alle jeugdorkesten die er binnen de vereniging bestaan…

  • Heb je bijvoorbeeld besloten om les te gaan nemen op jou favoriete instrument, dan duurt het niet heel lang voordat je via het “Snuffel-orkest” bij het “Piep-orkest” mag aansluiten. Bij het Piep-orkest, de naam zegt het al, mag je af en toe “piepen” (niet alle noten komen meteen goed uit je instrument natuurlijk) en leer je samen met de andere piepers om samen muziek te maken.
  • Leren spelen op je instrument is een ding, maar samen muziek maken is toch wel het allerleukst. In het Piep-orkest werk je toe naar een heus concert op “Phileutonia & Friends”, wat gehouden wordt aan het einde van het schooljaar.
  • Heb je nou bij het Piep-orkest genoeg geleerd en heb je je A-diploma gehaald dan mag je door naar het Philbee-orkest.
  • Ben je 12 en heb je je A-diploma? Dan kun je als jeugdlid aansluiten bij de jeugdkapel van Phileutonia: Applaus. Applaus heeft een heel eigen repertoire en treedt op verschillende momenten in het jaar op. Zo zijn ze er natuurlijk bij bij Phileutonia & Friends, maken ze deel uit van de Zwarte Pieten-kapel en de oranje shirtjes duiken ook weer op tijdens Helmond carnaval.
  • Is een blaasinstrument nou niet wat je zoekt omdat je liever trommelt dan kan dat natuurlijk ook bij Phileutonia.
    Via de individuele lessen beland je eigenlijk al direct in de jeugdslagwerkgroep waar je samen populaire muziek maakt op allerlei instrumenten zoals verschillende trommen maar ook xylofoon, marimba, bekkens  en allerlei kleine slagwerkinstrumenten. Samen met je docent ga je ontdekken wat jij het leukste vindt. Ook de jeugdslagwerkgroep treedt regelmatig op door het jaar en is bij Phileutonia & Friends natuurlijk ook van de partij.
  • Ook hier geldt ben je 12 en heb je je A-diploma op zak: dan mag je meedoen met Applaus. Uiteindelijk is de slagwerkgroep natuurlijk je einddoel.

JeugdBanner2

Speciaal voor de jeugd binnen onze vereniging wordt door de “oudere jeugd” binnen Phileutonia een keer per jaar het leerlingen-weekend georganiseerd. En geloof me, dat wil je niet missen!

JeugdBanner3

Heb je interesse om muziek te komen maken bij KSH Phileutonia? We hebben dwarsfluiten, klarinetten, saxofoons, trombones, trompetten, baritons en natuurlijk trommels (gestemd & ongestemd). Kortom, keuze genoeg! En mocht je een instrument willen proberen dan kun je altijd contact opnemen met de Jeugdcommissie van Phileutonia voor bijvoorbeeld een proefles: jeugd@phileutonia.nl

De kosten per les bedragen 4,20€. De contributie bedraagt 18,00€ per maand.

JeugdBanner4

Bekijk ook deze andere leuke website over muziek:
http://www.muziekmaaktslim.nl/

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha