Op een mooie zondagochtend was het aan de jeugdslagwerkgroep om als eerste op te mogen treden voor een vol verenigingsgebouw. Onder leiding van Willem van Bokhoven werd het publiek getrakteerd op herkenbare muziek. Vooral het melodische slagwerk spreekt de jeugdige muzikanten het meest aan en dat was zeker te horen in hun enthousiasme.

Hierna was het de beurt aan Rob van Doore om het uitwisselingsconcert te vervolgen met de slagwerkgroep. De slagwerkgroep kwam met een gevarieerd programma. Van een “zacht” nummer met 7 slagwerkers op 1 marimba tot de high tension snare drums uit Schotland en alles daar tussenin.

In het begin van de middag mocht Maarten Manders van Koninklijke Harmonie Deurne met zowel de jeugdslagwerkgroep als de slagwerkgroep het uitwisselingsconcert afsluiten. Met zowel melodische stukken als met meer traditionele tamboersklanken werd het publiek aangenaam verrast.

Dit smaakt naar naar meer en de Koninklijke Harmonie Deurne heeft Phileutonia dan ook uitgenodigd om voor het volgende uitwisselingsconcert in Deurne te gast te zijn.

E92A1102

Bekijk ook het fotoalbum.

 

uitnodiging 301022

 

Phileutonia Nieuwsbrief PDF - pagina 5 - In memoriam Jan van der Sommen-01

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha