KSH Phileutonia was afgelopen zondag het toneel van traditie, ceremonie en ouderwetse gezelligheid. Tijdens de presidentswissel, die deze dag plaatsvond, heeft Wim Hillenbrink zijn functie overgedragen aan Bert Jansen. Bert is hiermee de 22e president van onze vereniging.

E92A7778_res

Bert Jansen is al ruim 40 jaar betrokken bij Phileutonia en sinds 25 jaar lid van de Raad van Commissarissen. In 1983 was hij nauw betrokken bij de aankoop van het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk NW 27B. Met de aankoop van dat gebouw werd destijds eindelijk een perfecte ruimte gevonden waar permanent gerepeteerd kan worden, waar instrumentarium en archief veilig kunnen worden opgeborgen, waar meerdere leerlingen tegelijk individueel muziekles kunnen krijgen en waar vooral alle geledingen van de vereniging na vele jaren van omzwervingen op allerlei adressen in Helmond, één onderdak hebben gevonden. Destijds was dat een enorme stap in de geschiedenis van Phileutonia.

Bekijk ook het fotoalbum.

Lees meer »

 

Als Paul de Leeuw vraagt of je mee wilt werken aan zijn nieuwe programma “Busje komt Zo”, zeg je natuurlijk ja. Fanfare de Vooruitgang kreeg deze vraag en heeft daarna contact gezocht met Phileutonia om dit verzoek samen te honoreren. En zo gingen we op 1 oktober met de Opleidingsorkesten en met Slagwerkers van De vooruitgang en van Phileutonia op bezoek bij de familie Pfaff voor een verrassingsoptreden.

Eerst nog even samen oefenen bij Sociëteit Gezelligheid aan de prins Bernardlaan op het Wilhelmus, Hoe Het Danst, en Lang Zal Ze Leven. Tijdens deze repetitie kwam Paul de Leeuw zelf binnen om uit te leggen wat de bedoeling was. Het 25 jarig getrouwd stel kreeg als cadeau een vlaggenmast in de tuin en als verrassing zat het gezamelijke orkest in hun huis.

Een hele ervaring die als het goed is op 11 november NPO-1 uit wordt gezonden.

WhatsApp Image 2021-10-05 at 11.00.00

WhatsApp Image 2021-10-05 at 11.00.02 (2)

Bekijk ook het fotoalbum.

 

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha