Gepubliceerd op 10/07/2021/In Brandevoort, Brouwhuis, Dierdonk, Eigen website, Helmond, Helmond-Binnenstad, Helmond-Centrum, Helmond-Noord, Helmond-Oost, Helmond-West, Industriegebied-Zuid, Mierlo-Hout, Rijpelberg, Stiphout-Warande/Met 0 Reacties – Kunst en Cultuur

PICT8901a

Het is lange tijd stil geweest, maar nu zouden muziekgezelschappen toch weer van zich mogen laten horen, als de voorwaarden die er zijn gesteld bij de persconferentie van vrijdag, voldoende in acht zouden worden genomen.

De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia, had daarom het idee opgevat om op 5 locaties in Helmond, hun muzikaal geluid te kunnen laten klinken, zoals van ze werd verwacht, na overheids overleg. Het weer hadden ze aan hun zijde en het publiek kwam op het mooie harmoniegeluid af en nam plaats op de stoelen die door de werkploeg ter plaatste waren neergezet, zoals afgesproken.

Op deze manier wilden ze heel Helmond, tussen West en Oost laten mee genieten, van hun mooie muziek. Vanaf de Markthal in Brandevoort ging het gezelschap naar via Mierlo-Hout naar het Elkerliek ziekenhuis. Hierna ging het verder naar de wijk Dierdonk bij de AH, om ten slotte te eindigen in de Kasteeltuin.

Er werd een aanhanger vol met stoelen meegesleept en die werden op alle concert locaties uitgezet om het publiek zit gelegenheid te bieden. Op alle locaties zorgde de Stadsharmonie Phileutonia, voor vrolijke muziek en een enthousiast publiek dat hun verwelkomde. Het was nu weer niet toegestaan, maar anders had er voor deze of gene nog wel een dansje ingezeten. Dit bewaren we dan maar weer voor een volgende keer, als de corona opleving weer is gesust.

Het was voor het orkest best een zware dag, met 5 concerten van ruim een half uur en dan ook nog snel met de fiets tussen de locaties verplaatsen. Het is een compliment waard, voor jullie geleverde prestatie, om in zo’n korte repetitie tijd weer zo’n mooie dag te presenteren.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

bron: https://ditishelmond.nl/phileutonia-laat-weer-van-zich-horen-na-de-corona-stilte/

Bekijk ook het fotoalbum.

 

 

Na een lange periode van stilte mogen we eindelijk weer muziek maken en daarvan willen we heel Helmond laten meegenieten. Op zaterdag 10 juli trekt de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia daarom door de stad waarbij we op een vijftal locaties onze klanken zullen laten horen. Om 10.00 uur starten we in de Markthal in Brandevoort, waarna we via Mierlo-Hout en het Elkerliek Ziekenhuis naar de wijk Dierdonk trekken waarna we om 15.00 uur onze tour weer afsluiten in de kasteeltuin. Wij zorgen voor vrolijke muziek en rekenen op mooi weer, een enthousiast publiek en veel gezelligheid. Zorg dat je daar bij bent!
Het volledige programma is als volgt:

10.00uur – 10.30uur
Concert Brandevoort, Markthal
Adres: De Plaetse, 5708 ZZ Helmond

11.00uur – 11.30uur
Concert Mierlo-Hout, plein voor Alphonsus
Adres: Hoofdstraat 176, 5706 AP Helmond

12.00uur – 12.30uur
Concert hoofdingang Elkerliek Ziekenhuis
Adres: President Rooseveltlaan, 5707 GA Helmond

13.30uur – 14.00uur
Concert Dierdonk Plaetse
Adres: Dierdonkpark 10 (parkeerplaats Albert Heijn), 5709 PZ Helmond

14.30uur – 15.00uur
Concert kasteeltuin
Adres: Kasteelplein 1, 5701 PP Helmond

foto straatkorps

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha