E92A4308

Vrijdag 6 maart jongstleden hebben we met korpseer afscheid genomen van Wilfried van der Zanden.

Wilfried was al lid van de harmonie sinds 1-1-1977 . Hij speelde daar op voortreffelijke wijze saxofoon en later ook klarinet. Hij was een muzikant in hart en nieren. Zo speelde hij een sopraan saxofoon solo uit Lord of the Rings van Johan de Meij op een concours zo buitengewoon goed dat dit nadrukkelijk vermeld werd in het juryrapport. Zelf was hij heel nuchter hieronder, als je iets doet dan moet je het “gewoon” goed doen.

Zijn muzikaliteit heeft hij ook zeker doorgegeven aan zijn kinderen die allemaal muziek maken bij Phileutonia. Anne speelt tenor saxofoon, Willem slagwerk, Sophie klarinet en Eva trompet.

Dat het leven bij de familie van der Zanden om muziek draait zie je ook aan de “bunker” die ze achter het huis hebben waar iedereen naar hartenlust muziek kan maken en waar Wilfried tot aan het einde in investeerde in een mengpaneel en boxen zodat er goed gerepeteerd kon en kan worden door de verschillende samenstellingen van muzikanten.

Wilfried hield van gezelligheid en heeft menig uur doorgebracht na de repetities aan de bar met een glaasje bier en altijd genoeg stof om over te discussiëren.

Op concertreizen ging hij graag mee en was dan ook nadrukkelijk aanwezig met zijn gezelligheid maar hij liet zich zeker ook horen wanneer hij dacht dat iets anders kon.

Omdat we wisten dat Wilfried ongeneeslijk ziek was, hebben we op 8 februari nog een serenade aan hem gebracht. Aan de enorme opkomst was duidelijk te zien hoe geliefd Wilfried was. Hij heeft enorm genoten van deze serenade want hij was trots op de “blauwe” en vond het uniform ook echt mooi staan. Wij vinden het fijn dat we dit nog voor hem hebben kunnen doen.

Wilfried we hebben je enorm gewaardeerd en weet dat we jouw herinneringen levend zullen houden samen met je gezin!

We missen je nu al enorm op muzikaal maar zeker ook op sociaal gebied.

 

Enthousiaste, jonge leden van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia organiseren twee gezellige avonden in het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk. Ze willen geld bij elkaar brengen om het voor hun Philbee orkest mogelijk te maken een concertreis naar Brugge te maken. Deze jeugdige muzikanten kunnen door het meemaken van een concertreis meer met elkaar in contact komen dan tijdens de reguliere repetities en optredens.

Op zaterdag 28 maart wordt, onder leiding van Rob Scheepers uit Helmond, een gezellige bingo-avond gehouden waar toffe prijzen te winnen zijn. Bingokaarten zijn ter plaatse te koop; aanmelden kan via het emailadres: philbeenaarbrugge@gmail.com

De zaal gaat om 19:30 uur open; de bingo begint om 20:00 uur.

Op zaterdag 4 april wordt er een pubquiz georganiseerd in het verenigingsgebouw. Onder andere geschiedenis-, cultuur-, achterklap- en muziekkennis worden hier getest. Verzamel een groep van minimaal 4 en maximaal 8 personen en meld je aan via het emailadres: philbeenaarbrugge@gmail.com. Inschrijfkosten: €2,50 p.p.

De zaal is open vanaf 19:30 uur; de quiz begint om 20:00 uur.

Flyer A5

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha