Beste Phileutonianen,
We blazen de optocht dit jaar af! Helaas zijn de weersomstandigheden zo slecht dat dit zowel voor mens als instrument niet gezond zal zijn. De worstenbroodjes van Sander en Noor gaan de vriezer in om ze later met z’n allen nog eens te verorberen. Jullie zijn natuurlijk wel van harte welkom om in het verenigingsgebouw. De bar is open!

 

IMG_9154

Afgelopen zaterdag hebben wij een serenade gebracht aan Wilfried van der Zanden. Door deze serenade wilden wij hem, Marlèn, Anne, Willem, Sophie en Eva een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.

Foto’s: Sander van der Lande en Hans Seijkens

 

Onder die titel vindt vrijdag – Valentijnsdag! – 14 februari het concert plaats dat Kunstkwartier in samenwerking met de 5 harmonie- en fanfareverenigingen die Helmond rijk is voor hun leerlingen organiseert. 5 verenigingen met ieder een geheel eigen karakter en uitstraling die horen bij 5 wijken van Helmond waaruit ze voortgekomen zijn. Was samenwerking ‘vruuger’ tussen de Helmondse corpsen een zeldzaamheid, tegenwoordig weten ze elkaar steeds vaker te vinden. Want waarom moeilijk doen als het samen kan?!

Van Brouwhuis (Harmonie Amicitia) tot Stiphout (Fanfare De Vooruitgang). Van Mierlo-Hout (Muziekvereniging Unitas) tot de binnenstad (Koninklijke Stadharmonie Phileutonia) en Helmond-Oost (Het Helmonds MuziekCorps)

De Helmondse harmonie- en fanfaremuziek lééft en leeft vóórt in de enthousiaste jeugd die op 14 februari acte de présence geeft met een programma dat klinkt als een klok en helemaal 2020 is! Op de diverse repetitieavonden hoor je nu al de klanken van de door de verenigingen samengestelde ensembles door de hele stad klinken.

Valentijn zal trouwens beslist z’n invloed uitoefenen op de keuze van het repertoire en de aankleding van de concertruimte. Die kunt u overigens vinden in het verenigingsgebouw van Fanfare De Vooruitgang aan de Kloosterstraat te Stiphout. Het concert begint om 19.00 uur en de entree is gratis.

Komt u ook luisteren naar de toekomst van de Helmondse harmonie- en fanfaremuziek?

thumbnail_2020.01.24 poster all you need is love

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha