In verband met de verwachte weersomstandigheden is het pleinconcert dat gepland staat op 24 september, afgelast.

sep 172019
 

20190916 RaboClubSupport

Help Phileutonia met stemmen werven in de Rabo Club Support actie. Vraag familie, vrienden en kennissen om op Phileutonia te stemmen.

Via de pagina van Rabo ClubSupport kunt u op ons stemmen.

 

Poster 2019

Bestel nu online tickets of kijk op de website van de goeie toon.

 

Op 6, 7 en 8 september heeft het harmonie orkest een repetitieweekend gehouden in Bruinisse. Het was een geslaagd weekend met nuttige repetities, leuke uitstapjes en veel vermaak. Goed voor de onderlinge verhoudingen en de teamgeest binnen het orkest.

Aansluitend werd op zondagmiddag 8 september een buitenconcert verzorgd in het AZC Cranendonck in Budel. De belangstelling van het publiek groeide tijdens het concert en het toenemende enthousiasme van de aanwezigen maakte het tot een mooie happening.
Lees meer »

 

Hofleverancier

Maandagavond werd op de Steenweg de Koninklijke onderscheiding voor familiebedrijven worden uitgereikt aan Van Oorschot schoenen door burgemeester Elly Blanksma. Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding voor een bedrijf, dat niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeft te leveren. Voordat het predicaat wordt verleend, wordt uitgebreid onderzoek gedaan door diverse overheidsinstanties en ministeries. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door Zijne Majesteit de Koning.

Op deze avond werd het bijbehorende gevelwapen onthuld. Deze Koninklijke Onderscheiding siert het 100-jarig jubileum van Van Oorschot. De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia zorgde voor de muzikale omlijsting.

Aanvullend laat de gemeente weten dat oprichter Jan van Oorschot zijn maatschoenenmakerij in 1918 begon. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Frans die op zijn beurt weer werd opgevolgd door zoon Thijs, de huidige eigenaar. In de loop der jaren verhuisde de werkplaats en winkel van de Beelstraat, naar de Noord-Koninginnewal, de Molenstraat, de Kromme Steenweg naar de huidige locatie op de Steenweg.

Knoops Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

Van-Oorschot-schoenen-in-Helmond-kreeg-het-predicaat-Hofleverancier

Koninklijke-Stadsharmonie-Phileutonia-Helmond

Bron: deweblogvanhelmond

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha