Onder het genot van een kopje koffie en een door Phileutonia aangeboden gebakje begon zondag middag het sociaal concert in de Ameideflat. Het was een druk bezochte middag, bewoners en bezoekers hebben genoten!

P1080322

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Dit jaar wil Phileutonia gaan starten met een “Sociaal Concert”. Het doel hiervan is om mensen gratis een plezierige muzikale middag of avond te bezorgen en om te laten zien dat Phileutonia betrokken is bij de Helmondse samenleving. De aftrap zal plaatsvinden in de Ameideflat, op zondag 28 oktober. De bewoners zullen worden getrakteerd op een leuk stukje lichte muziek, dat lekker in het gehoor ligt. Het concert zal ongeveer een uur duren.

Wanner: 28 oktober – 15:00 uur
Waar: Ameideflat
Entree: Gratis

IMG_2047

 

Op zaterdag 29 september verzorgde onze harmonie een concert in de Basiliek van St. Hubert, in het hartje van de Ardennen.  In samenwerking met de jachthoornblazers  ‘Les Disciples d’Artemis uit Brasschaat’ en ‘Le Royal Forèt de St. Hubert’ bracht onze harmonie een geheel nieuw muzikaal programma dat met staande ovaties gewaardeerd werd door de vele aanwezigen. Vooral het stuk ‘Chateau de Croy’, een compositie van de dirigent van Phileutonia, Dirk van de Weijer, maakte diepe indruk vanwege het hoge muzikale gehalte en het perfecte samenspel tussen jachthoorns en orkest. Ook de ‘Armenian Dances’ met mooie solo’s en vele wisselingen in tempo en ritme klonk prachtig in de entourage van de eeuwenoude kerk, gewijd aan de sint Hubertus, patroonheilige van de jacht.

Bekijk ook het fotoalbum (foto’s gemaakt door Boris).

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha