ff603155-14e3-4a5e-98c0-a5ec7f479513Op zondag 27 mei is Jeugdmuziekdag Helmond – met alle muziekleerlingen in Helmond. Dit keer organiseert Fanfare De Vooruitgang de dag. We repeteren vanaf 10.00u de hele dag. En we sluiten af om 15.30u met een topartiest, op een mooi podium in Helmond.

Het beloofd een mooie dag te worden. Jullie doen toch ook allemaal mee? We hopen snel nadere informatie te krijgen van Fanfare de Vooruitgang. We houden jullie op de hoogte!

Jeugdcommissie Phileutonia

 

Op vrijdag 16 maart nam de heer Gertjan Dicker afscheid van zijn werkzame leven als kaakchirurg in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Hij deed dat tijdens een druk bezocht symposium in het Speelhuis. Van de ruim 30 jaar dat hij in Helmond werkte, is hij al meer dan een kwart eeuw commissaris van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia. Daar is hij niet alleen aanwezig bij optochten en serenades maar maakt hij zich ook regelmatig verdienstelijk als ceremoniemeester bij bijzondere feesten en kennen we hem als gepassioneerd goochelaar. Vanwege deze en andere verdiensten werd de heer Dicker bij zijn afscheid geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Reden genoeg voor een zeer verdiende serenade door de leden van ons korps.

GertjanDicker

Foto bron: ED.nl

 

IMG_3236

Samen muziek gaan maken met Phileutonia. Wij hebben er zin in!

 

IMG_3222

De docent en de instrumenten zijn er klaar voor!

 

Op vrijdag 2 maart nam onze harmonie afscheid van één van haar oudste commissarissen, de heer Emile Steijns. De heer Steijns was al 41 jaar lid van het commissariaat, destijds daarvoor gevraagd door oud-voorzitter Jacques Duijmelinck. De laatste jaren was hij ernstig ziek en kon hij niet meer aanwezig zijn bij de activiteiten van zijn harmonie maar in de beginjaren toonde hij zich altijd zeer betrokken. Vooral bij de aankoop, de verbouwing en de ingebruikname van ons verenigingsgebouw was hij zeer actief. We hebben hem met korpseer begraven en hebben indruk gemaakt met onze grote opkomst en de muzikale kwaliteit. Emile Steijns was een geliefde commissaris en een ‘ mooie mens’. We zullen met een glimlach aan hem blijven denken.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha