KletsEnZwetsDe maand oktober staat weer voor de deur en dat betekent dat het carnavalsseizoen weer langzaam op gang komt. Daarom is het hoog tijd om de kletsers voor te stellen aan het publiek. De Stichting Klets en Zwets in Helmond organiseert al een aantal jaren in samenwerking met de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia het kletstoernooi “DE GOEIE TO(O)N”. Het toernooi is bedoeld om nieuwe talenten of minder ervaren kletsers de kans te geven om ervaring op te doen én om ervaren kletsers de gelegenheid te bieden om hun klets, die zich nog in de try-out fase bevindt, uit te proberen.

Het toernooi kent twee voorronden waarbij er elke avond negen kletsers optreden. Deze voorronden vinden plaats op de vrijdagen 13 en 20 oktober. In de finale, op vrijdag 27 oktober, zullen zes finalisten gaan strijden om de wisseltrofee “DE GOEIE TO(O)N”. Daarnaast zal er voor de publiekswinnaar de FRANS BRUGMANSPUBLIEKSPRIJS te verdienen zijn. Bovendien kunnen er drie wildcards verdiend worden voor de voorronden van de Keiekletsavonden om de Zilveren Narrenkap.

Aanvangstijd 20.00 uur (19.00 uur zaal open)

De entreeprijs bedraagt € 6,- voor de voorronde (€ 5,- bij voorverkoop) en € 11,- voor de finale. Een passe-partout kost € 17,50. Phileutonia regelt de kaartverkoop. U kunt via www.degoeietoon.nl kaarten hiervoor bestellen.

Dit toernooi wordt gehouden in het Verenigingsgebouw van Phileutonia in Helmond. De ingang naar de zaal bevindt zich aan de achterzijde, aan Het Oude Huys. Voor een routebeschrijving verwijzen wij u naar de contact pagina.

Kijk voor meer informatie www.degoeietoon.nl

foto finalisten

foto winnaar

 

Heerlijk herfstweer, veel publiek en mooie muziek.

De ingrediënten voor een geslaagd Pleinconcert aan de Julianalaan op dinsdagavond. Onder het genot van een kopje koffie luisterden de wijkbewoners naar een achttal muziekstukken, onder de sprankelende leiding van Hadewijch van Leeuwen. Het muziekstuk FASCINATING DRUMS, met spetterende solist Willem van der Zanden, viel zo goed in de smaak dat er aan het eind van het concert een reprise volgde.

P1050193

sep 212017
 

Flyer voorzijde 3 EXPAND

Flyer achterzijde EXPAND

 

flyer pleinconcert 2017

sep 182017
 

Dit weekend kunnen we weer genieten van het Blaasfestijn Centrum Helmond en Applaus is ook van de partij! Op zondag 24 September tussen 12.00 uur en 17.30 uur vinden diverse optredens van dweilorkesten uit heel Nederland plaats verspreidt over meerdere podia in de stad. Zo staan er onder andere podia op De Markt, Speelhuisplein, Veestraat, Havenplein en de Kasteellaan. Hier kun je gezellig komen luisteren of op afstand genieten vanaf het terras. En het mooiste: de toegang is gratis.

Zie voor het speelschema en meer informatie: www.blaasfestijn.nl/bezoekers.html en kom onze jeugd aanmoedigen.

Tot zondag!

E92A0434_res

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha