jun 192017
 

Het enthousiasme van een van de toeschouwers zegt het allemaal: “Weer een goed concert, deze middag in de Fonkel! Zowel Juliana als Phileutonia lieten mooie dingen zien. De afwisseling en enthousiasme van onze slagwerkers maakten het compleet.”

Bekijk ook het fotoalbum.

 

160527 - Phileutonia and Friends - logo9 juli, 12.00 uur tot 19.00 uur

Op zondag 9 juli 2017 organiseert de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia in Stadspark De Warande voor de 22e keer haar jaarlijkse muziekevenement ‘Phileutonia & Friends’. Deze keer met een programma dat geheel in het teken staat van de jeugd. Denk daarbij aan onze eigen jeugdige muzikanten uit het Pieporkest en de Tikgroep, maar ook aan jongeren uit het publiek die betrokken worden bij het optreden en aan leerlingen van de basisscholen die van docenten van Phileutonia een blaas- of slagwerkinstrument leerden bespelen. Daarnaast zijn er de Rimboband, enkele dansgroepen, onze eigen slagwerkgroep, het Philbee orkest en het Harmonie orkest.

Phileutonia & Friends wil haar publiek niet alleen amuseren maar ook interesseren en enthousiasmeren. Wij vinden muziek en muziekonderwijs belangrijk voor de ontwikkeling van de jeugd maar vooral denken we dat het leuk is om samen muziek te maken en waar kun je dat beter doen dan bij Phileutonia & Friends?

Phileutonia & Friends is voor iedereen gratis toegankelijk dus kom naar De Warande en geniet van een middag muziek, gezelligheid en jeugdige betrokkenheid.

 

Een spetterend en afwisselend programma, melodisch en oldschool drumpartijen. Daar wordt u op getrakteerd als u komt luisteren naar het slagwerkconcert op 18 juni aanstaande in De Fonkel. De slagwerkgroepen van Phileutonia en Muziekvereniging Juliana zorgen samen voor een concert dat u niet snel zult vergeten!

Kaartjes zijn te verkrijgen via slagwerkcommissie@phileutonia.nl. Ook aan de deur kunt u nog kaartjes kopen. De zaal is open om 14.00 uur. Uw toegangskaartje is tevens uw consumptiebon.

Poster_Slagwerkconcert_final

 

Ook dit jaar stond Applaus weer te trappelen van ongeduld om te mogen strijden in het Drakenbootfestival. De boot was snel geregeld via Sander van der Lande en we mochten ook nog een optreden verzorgen op de koop toe. Wat bleek een aantal weken voor de grote dag: er was nog een team van Phileutonia ingeschreven! En laten we nou de eerste wedstrijd tegen elkaar roeien. De jeugd was er natuurlijk op gebrand te laten zien wat ze waard zijn dus na het startsein werd gelijk een stevig tempo ingezet. Dat Applaus over ritme beschikt, weten we al jaren, dus het roeien ging als vanzelf. Dat was bij het andere team niet helemaal het geval en werd ondanks de aanmoedigingskreten van tromspeler Joke van Sas een stevige nederlaag geleden. De dag voor Applaus kon daarna natuurlijk niet meer stuk.

Tussendoor speelde Applaus her en der op het festivalterrein waarbij één van de optredens even onderbroken werd voor een wedstrijdje in de drakenboot. Dat kon geen enkel ander team zeggen… Het resultaat: een dikke verdiende 8e plaats. Er was heel even sprake (en lichte paniek) dat ook nog gestreden moest worden in de halve finale maar uiteindelijk mochten twee teams die eerder gekapseisd waren toch meedoen en hoefde (gelukkig) niet nog eens geroeid te worden. Iets voor volgend jaar!

DSC_1520

Bekijk ook het fotoalbum.

jun 012017
 

Een foto van de aanstellingspassen van onze eerste lichting verkeersregelaars. Bij K.S.H. Phileutonia staat de veiligheid voorop.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha