jul 202016
 

Sander van der Lande reikt de diploma’s uit aan 8 geslaagden.

Diploma A
Jelle Drouen
Denise Veldboer
Pieter Despinois
Diploma B
Sarah Engels
Anne van der Zanden
Diploma C
Djaya van Stiphout
Diploma D
Cathelijn Versteegen
Fayza van Stiphout

E92A9255

 

In heel Nederland scheen de zon maar boven Helmond vielen twee forse regenbuien. Voor de echte Phileutonia fans mocht dit de pret niet drukken; ze hadden een prachtige middag met veel sfeer en gezelligheid. Geen grote namen misschien maar wel ons eigen Applaus, ons pieporkest, Philbee, de slagwerkgroep en ons harmonieorkest. We hadden jeugdleden die voor het eerst van hun leven op een podium stonden; er waren oudere, meer ervaren leden die op een vrijwel professionele manier hun klanken ten gehore brachten en er was een prachtige cheque van Ronde Tafel Peelland, bestemd voor het onlangs opgerichte jeugdfonds. De vele aanwezigen op dit ‘Phileutoniafeestje’ hebben genoten op deze eerste Phileutonia & Friends.

SONY DSC

Omroep Helmond heeft de hele dag live verslag gedaan van Phileutonia & Friends. Via de website van Omroep Helmond en via de links hieronder zijn de opnames terug te luisteren.

12:00 uur tot 13:00 uur linkLogo_Omroep_Helmond
13:00 uur tot 14:00 uur link
14:00 uur tot 15:00 uur link
15:00 uur tot 16:00 uur link
16:00 uur tot 17:00 uur link
17:00 uur tot 18:00 uur link
18:00 uur tot 19:00 uur link

Bekijk ook het fotoboek.

 

Phileutonia & Friends staat dit jaar voor een groot deel in het teken van de jeugd. Binnen de vereniging zijn er diverse geledingen. De jongere leden hebben hun eigen orkesten waarin ze worden klaargestoomd voor het grote werk. Letterlijk én figuurlijk. Zij vormen de toekomstige basis van Phileutonia, want het is ècht zo: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! En iedereen die hart heeft voor de vereniging heeft koestert dat. 

IMG_5120
Jeugdige trommelaars vinden een plaats in de Tikgroep, waar Jan van der Sommen zowel de scepter als het stokje zwaait. Onder zijn leiding zijn ze al enige tijd aan repeteren voor hun optreden samen met Pieporkest en Hippe Gasten. 

Onder hen Maurice, al zeker drie jaar op les en voor de derde keer deelnemer. Hij heeft er heel veel zin in, net als Dick. Ze kennen inmiddels de stukken uit hun hoofd (en bij hun is dat ook letterlijk uit het hoofd, ze zullen geen bladmuziek bij zich hebben!). Maurice vindt het heel gezellig om liedjes te spelen, vooral als hij ziet dat het publiek er vrolijk van wordt. En hij wordt er ook heel blij van als hij goed heeft gespeeld. Ook Bart bereidt zich voor op Pileutonia & Friends. Hij is nota bene ziek, maar toch komt hij trouw repeteren. 

Geen van allen is zenuwachtig voor het optreden, ze hebben er allemaal zin in, want voor deze gelegenheid worden de high tension ofwel ‘schotse drums’ uit de koffer gehaald, waarmee ze 17 juli op het podium zullen staan. Hoe dat klinkt gaan ze niet verklappen. Ze doen niets uit de doeken over het optreden, dat blijft een verrassing. Ze hopen dat er veel publiek zal komen, zodat iedereen kan zien wat de jonge leden in huis hebben. Dus namens de jonge tamboers: tot gauw, tot bij Phileutonia & Friends! 

 

Een dag vol toporkesten uit de regio met een toegankelijk programma. Zondag 10 juli waren we te gast bij harmonie St. Caecilia in Lieshout en deze dag stond in het teken van de Battle of the Proms. Orkesten werden uitgedaagd om een breed, licht en toegankelijk programma te brengen. Voor de orkesten leuk om te spelen, voor het publiek prettig om naar te luisteren en kijken. Helaas hebben we niet de eerste prijs behaald, maar het was wel een goede generale repetitie voor Phileutonia & Friends op zondag 17 juli in het Warandepark.

E92A9165_2

 

 

Zo vlak voor de zomervakantie is het traditie dat alle leerlingen en ensembles een optreden verzorgen. Deze keer waren de uitvoerenden Johan van Stiphout, Cor van Lierop, Maud Degens, Jelle Drouwen, Sarah Engels, Amber Wouters, Fenne van Dijk, Peter-Paul Frelink, Kees Velthuijs, Bas Cooijmans, Lisette ElbersRafaele Caldeira, Denise Veldboer, Lotte Velthijs, Lara van Erp en Britt Degens.

IMG_3245

Voor een impressie van de geslaagde middag zie het fotoboek.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha