Helmond, dinsdag 15 maart 2016

Wie wil niet voor een dag dirigent zijn van een 60-koppig orkest? Inzicht krijgen in het vak van dirigent en het leiden van een orkest. Deze succesformule op televisie is net ten einde. Maar nog niet voor Phileutonia.

Speciaal voor onze commissarissen organiseerden  we deze activiteit op een repetitieavond in het verenigingsgebouw. Zo’n 20 van commissarissen genoten van  een wervelende, informatieve en humoristische masterclass gegeven door dirigent en bedenker van het idee Dirk van de Weijer. Voor dit masterclass-diner waren we te gast in restaurant de Steenoven.

Na de masterclass vertrok de delegatie naar het verenigingsgebouw om de repetitie bij te wonen. Met de nieuw vergaarde kennis op zak zochten alle deelnemers een plek in het orkest midden tussen de muzikanten. En voor wie het aandurfde -of voor degene die het vertrouwen van Dirk hadden gewonnen- stond een proefdirectie te wachten. Een hele ervaring om leiding te geven aan een groot orkest!

Resultaat van de avond: naast een gezellige afsluitende borrel is de band tussen muzikanten en commissarissen opnieuw aangehaald en versterkt. Ze hebben veel inzicht gekregen in de muzikale opgave van een harmonie. En vooral…. Ze kunnen nooit meer zeggen ‘Muziek? Daar hebben wij geen verstand van!

E92A8005

Bekijk ook het fotoalbum.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha