dec 292015
 

vuroit bloaze flyer

 

Helmond kent een mooi nieuw evenement: het Winterfestijn in het Havenpark. Een winters dorp met sfeervolle kerstmarkt, ijsbaan en veel muziek. Natuurlijk wil Phileutonia daar niet ontbreken! Op zaterdagmiddag 2 januari speelt het harmonieorkest daar haar eerste concert van het nieuwe jaar: een nieuwjaarsgroet aan heel Helmond!

Winterfestijn

Onze muzikanten spelen een divers programma van Russische kerstmuziek tot aan muziek uit verschillende Disneyfilms. Iedereen is van harte uitgenodigd om samen te genieten van muziek, glühwein of chocolademelk en om elkaar het allerbeste voor het nieuwe jaar te wensen.

IMG_2047

Wat: Concert Phileutonia op Winterfestijn Helmond
Wanneer: zaterdag 2 januari
Waar: Havenpark, Helmond
Aanvang: 15.30 uur
Vrij toegankelijk

 

Onder leiding van Adri Tempelaars verzorgde het Philbee orkest van Phileutonia deze middag het traditionele kerstconcert in de kapel van het Elkerliek ziekenhuis. Een jubileumeditie, want het is de 25e keer dat het concert plaatsvindt.

E92A7014

Samen met het koperensemble onder leiding van Esther Warmerdam, speelden de muzikanten naast kerstmuziek ook andere muziekstukken. Een speciaal applaus was er voor Lotte van der Sanden, solist op dwarsfluit.

De mensen in de kapel, van jong tot oud, genoten van de muziek en zongen uit volle borst mee. Opvallend waren de vele kinderen die aanwezig waren. Vrolijk brabbelend en wiegend op de muziek deden zelfs de allerkleinste kindjes mee.

Tot slot bedankte pastor Van de Vrande het Philbee orkest en alle aanwezigen voor hun komst en wenste hij iedereen hele fijne feestdagen. “De muziek van het Philbee orkest heeft mij een stuk kerstgevoel gebracht, ik hoop bij u ook.”

Bekijk ook het fotoboek

dec 202015
 

E92A6792_edit

Buiten is het 14 graden, maar binnen is er een echte winterse kerstsfeer in het verenigingsgebouw van Phileutonia tijdens het Midwinterconcert van het Philbee-orkest en de Pointwood Big Band. Een concert vol afwisseling, met verassende muziek.

De avond wordt ingezet met een optreden van het Pieporkest, dat een stampvolle zaal in kerststemming brengt. Philbee speelt onder leiding van Adri Tempelaars een aantal prachtige muziekstukken met onder andere een schitterende vertolking van muziek van Gilbert Becaud. En met een sfeervol optreden van Lotte van der Zanden op dwarsfluit.

De Pointwood Big Band, onder leiding van Meindert Janszen, zorgt voor swingende muziek. De instrumentale nummers worden afgewisseld met zang van de zusjes Martens. Heerlijke muziek, waarvan iedereen volop geniet.

Het was een mooie avond om alvast in de stemming te komen voor de komende feestdagen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Op de jaarlijkse kerstmarkt van kindcentrum Mozaïek hoort ook het optreden van het Pieporkest van Phileutonia. Het was een mooi, klein concert met veel bekende kerstliederen, gespeeld voor een groot publiek van kinderen, ouders en opa’s en oma’s.

IMG-20151217-WA0008

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha