E92A3721_cropped

In hE92A3599et weekend van 13 op 14 september was het dan eindelijk zover: Phileutonia ging naar het mooie, Friese Grou! Na een warm welkom op de vroege zaterdagochtend was het tijd om te repeteren voor het concert van zondag. Vol enthousiasme gingen Dirk en Adrie op in de stukken om de dag erna een fantastisch concert neer te zetten!

E92A3828Na de repetities nam Sander iedereen mee op een rustige boottocht over de mooie riviertjes. Ofja rustig… De wijnflessen en bierblikjes vlogen in het rond maar gezellig was het zeker! Na afloop kon iedereen weer even opwarmen met een lekker biertje en een bitterbal. De kermis was Thijs natuurlijk niet ontgaan: “Kom we gaan de botsauto’s in! DIE FRIESEN GAAN ERAAN!”. En ja hoor, de helft van Phileutonia zat in de botsauto’s te socializen met de Friese jeugd!

E92A3912Eenmaal uitgebotst ging de harmonie weer terug naar het terrein om daar te genieten van een goedverzorgde barbecue. Een lekker spiesje, stokbroodje en een pilsje erbij. Met de meeste al goed in d’n olie begonnen ze aan de Grote Phileutonia quiz die Gillian en Karin presenteerde. Er waren groepjes gemaakt op overeenkomsten, zoals “de naaktslapers” en “de flikflooiers”. Een en al enthousiasme in de loods! Ook onze voorzitter Sander en zijn lieve vrouw Noor, die het weekend mogelijk hebben gemaakt, hadden de grootste lol en deden volop mee! Met de prijs van 30 bonnen wonnen de Flikflooiers.

E92A3936Na de geslaagde quiz was het een en al gezelligheid met Phileutonia. Natuurlijk genoot iedereen van een aantal pilsjes en ging het door tot in de late uurtjes. Waarna het de volgende ochtend flink stonk in de WC’s. Met een dikke kater onder de oude garde werden er sensationele verhalen uitgewisseld van de nacht ervoor. Maar Phileutonia moest door, nog één repetitie in de ochtend voordat ze voor het ‘echie’ mochten. Met een lekker broodje knakworst door de keel was de harmonie klaar voor het concert!

E92A4099Het harmonieorkest begon met een aantal eigen nummers. Daarna speelde het harmonieorkest en Philbee samen. Ze begonnen met de mars El Capitan, een vrolijk stuk waarbij iedereen mee klapte. De sfeer zat er meteen goed in! Gevolgd door The Legend Of The Amber Room waarbij de hobo en de dwarsfluit een solo speelde. Ook speelde het orkest een medley van Marco Borsato waarin de nummers Afscheid nemen bestaat niet en Dromen zijn Bedrog terugkwamen. En als afsluiter werd de prachtige titelsong van de laatste James Bond film gespeelt, Skyfall. Een daverend applaus was het gevolg en het concert zat erop. Het prachtige weekend sloot de harmonie gezamenlijk af met een drankje.

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Op 12 en 13 september gaan de leden van het harmonieorkest en Philbee voor een korte reis naar Grou-Friesland. Een mooie start van het komende muzikale seizoen! In de jachthaven van Grou wordt daarvoor een muzikale camping ingericht. Op het programma staat natuurlijk muziek, elkaar nog beter leren kennen en veel plezier. Naast muziek maken is er een watersportacitivteitop de Friese meren, BBQ , de grote Phileutonia Quiz en tot besluit op zondagmiddag een bijzonder gelegenheidsconcert tijdens de dorpsfeesten in Grou.

Attachment-1 Attachment-1(1)

 

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha