Theater ‘t Speelhuis in Helmond was gisteravond het toneel van een muzikaal spektakel. In een tweeluik brachten Philharmonie Zuidnederland en KSH Phileutonia een programma voor alle liefhebbers. “We werden meegenomen naar een andere wereld. De muziek werd niet alleen gespeeld, maar echt beleefd. Het heeft ons echt geraakt, prachtig!” vertelden enkele enthousiaste luisteraars.

IMG_2047

IMG_2082

IMG_2147

 

 

Op woensdag 24 juni om 20.15 uur zullen het harmonieorkest van Koninklijke StadsHarmonie Phileutonia en de philharmonie zuidnederland in het Speelhuis beiden optreden in theater het Speelhuis in Helmond. Voor de pauze speelt het harmonieorkest van Phileutonia, na de pauze de philharmonie zuidnederland. De kaartverkoop voor dit concert is gestart en loopt via theater het Speelhuis. De entreeprijs is € 15,-. 

LowR-Orkestfoto-locatie-TU-e-Atrium-Metaforum-@SimonVanBoxtel-1024x683

Het HaFa-project komt tot stand samen met het Huis voor de Kunsten Limburg, de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen en de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Henri Hermans Stichting en Kunstbalie.

 

Drakenbootfestival: een nieuw en bijzonder festival in Helmond. Jeugdkapel Applaus was ook van de partij!

IMG-20150614-WA0006

Bekijk ook het fotoboek.

 

Sinds vandaag heeft Phileutonia tijdelijk een eigen etalage. Een leegstaand pand op de Markt 43 is ingericht met enkele stukken met museale waarde uit het rijke verleden van Phileutonia. Oude vaandels, het uniform, uniek fotomateriaal en een deel van het instrumentarium. Maar natuurlijk brengen we ook graag de komende concerten onder de aandacht van het Helmondse winkelende publiek.

In opdracht van Stichting Helmond Marketing en Centrum Management is ReCo CM gestart met een project om leegstaande winkelpanden in het Helmondse centrum tijdelijk op te vullen met non-profit organisaties. Dus krijgen verenigingen, stichtingen, opleidingen en musea de kans om zich gedurende een periode van 2-6 weken te presenteren in een van de beschikbare etalages.

We danken de betrokkenen hartelijk voor deze mooie kans. Neem snel een kijkje in onze pop-up etalage. Deel ook onze winacties op facebook en twitter en maak kans op twee vrijkaarten voor het concert op 24 juni in ‘t Speelhuis.

Etalage_1

Etalage_3

Etalage_5

 

 

Het was een gezellige zondagochtend in het Phileutoniagebouw waar het AMV concert plaatsvond. De Tikgroep speelde op de Schotse drums o.a. Green Hills en werd hierbij begeleid door een heuse doedelzakspeler, in de persoon van Peter Korzilius. Vier jonge blokfluit- en 8 jonge klarinettalentjes wisten hun zenuwen te bedwingen en speelden al een heel leuk miniconcertje. Het Pieporkest bracht geconcentreerd een Efteling repertoire ten gehore waarna het Philbee orkest o.a. Skyfall en Let it go speelde. Als afsluiter speelden het Pieporkest en het Philbee-orkest samen de alom bekende melodie van de James Bond films.

IMG_1199

Bekijk ook het fotoalbum.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha