Zondag 29 maart was het dan eindelijk zo ver….. Weken lang hebben we (Piepers uit het Pieporkest) geoefend op de nummers van de Efteling (die best wel pittig waren!) en ook een paar oude bekenden zoals Roar en Budapest. We waren er helemaal klaar voor. En ook het Philbee had een heel mooi concert voorbereid en ook zij hadden er zin in.

Alleen het weer….. De hele week is de weersverwachting in de gaten gehouden maar waar ze er bij het journaal oh zo vaak naast zitten, deze keer klopte het wel! De voorspelde regen was er ook zondagochtend. Hoewel, het leek bij Phileutonia nog best mee te vallen. Totdat we, heel luxe met twee bussen, in de buurt van de Efteling kwamen…..(daar bleek door wateroverlast (!) de weg afgezet)

In de Efteling was het wachten op onze Efteling-begeleidsters die ons naar een ruimte brachten waar we de hele dag onze spullen konden stallen. Inmiddels was het 11 uur en iedereen stond te popelen om de eerste attractie te bestormen. Spullen weggezet en hup de Vogelrok in met z’n allen (tja, het regende inmiddels al behoorlijk en het grote voordeel is dan dat de wachtrijen aanzienlijk korter zijn dat wel).

Om twaalf uur verzamelen bij de Carrousel en daar met z’n allen broodjes gegeten en wat gedronken en toen moest het Philbee zich gaan klaarmaken voor hun optreden om 13:00uur. Wij als Piepers hadden nog even tijd voor een Piep-rondje in de Carrousel . Daarna was het paraplu pakken of met z’n allen onder één paraplu en dan een mooi plekkie zoeken om het Philbee aan te moedigen. Het klonk heel mooi en ondanks de regen kwamen er best veel mensen kijken en luisteren. Zo ook Hans en Grietje. Helaas werd het concert na 25 minuten al afgebroken omdat er plaats gemaakt moest worden voor een andere act en dat terwijl er nog minstens twee mooie nummers op de standaards stonden vastgepind met wasknijpers.

De Philbees mochten het pak weer uit en wij als Piepers gingen onze spullen halen en hesen ons in ons gala-pak. En toen was het de beurt aan ons. Aangemoedigd door het voltallige Philbee orkest, er was nauwelijks plaats voor ander publiek, mochten wij ons concert ten gehore brengen en dat ging super goed! En daarna was het snel spullen opruimen en, he he eindelijk…., het park in. En met dank aan de regen die de hele dag (!) gestaag bleef vallen waren de wachtrijen zeer kort en hebben we heel erg kunnen genieten van alle ritjes in de Vliegende Hollander, Droomvlucht, Piranha (nat waren we toch al…..) etc, en opwarmen in Carnaval en Fata Morgana of het restaurant.

Terug in de bus moesten de riemen vast want het waaide en regende nog steeds flink. Maar ondanks de regen was het een hele leuke concertreis naar de Efteling en we mogen vast nog wel een keertje terugkomen maar dan wel met beter weer…..!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bekijk ook ons fotoalbum.

 

Muziek maken in de Efteling en genieten van alle attracties en sprookjes, wie wil dat nou niet? Op zondag 29 maart zullen 75 muzikanten van Phileutonia twee optredens verzorgen in dit mooie park. Het Philbee orkest en het pieporkest spelen allebei een half uur. De rest van de tijd mogen ze vrij besteden. Heel veel succes en plezier!

IMG_7385

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha