Woensdagavond 28 januari was er een voorspeelavond van HMC en Phileutonia in de scalazaal van het kunstkwartier. Diverse leerlingen van onze vereniging hebben hieraan deelgenomen. Vanuit het kunstkwartier was gevraagd om ensembles samen te laten spelen. Daar heeft aan het einde van de voorspeelavond ook het pieporkest nog even gespeeld. Het was een drukbezochte leuke en afwisselende voorspeelavond.

P1060690

Bekijk ook het fotoalbum.

 

programma 2015foute avond 2015kwallenbal 2015kindermiddag 2015

 

Op zondag 25 januari presenteerde Phileutonia haar nieuwe dirigent Dirk van de Weijer aan het Helmondse publiek in de Cacaofabriek. In de bomvolle popzaal hield het harmonieorkest een concert waarin Dirk werd voorgesteld. Het was een mooi concert met een klinkend programma waarin je alles hoorde wat blaasmuziek van een harmonieorkest zo veelzijdig maakt. Van de klassieke Commando March, naar de Hymne of the Highlands tot muziek uit de musical Chess. Het massaal aanwezige publiek reageerde enthousiast en beloonde het orkest met een staande ovatie.

Een opsteker voor Phileutonia én voor haar nieuwe dirigent Dirk van de Weijer.

IMGP2281

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Traditiegetrouw was er in de aanloop naar Carnaval de jaarlijkse Vuroitbloas avond, georganiseerd door Phileutonia in samenwerking met CV De Kattendonders. Het was een hilarische avond, gepresenteerd door Rob Scheepers met een viertal heerlijke kletsers . Frans Bevers als Ciske de gemintewerker, Erik Mulder als Michiel de Ruiter, Dirk Kouwernberg als de student en Freddy van den Elzen als Sjaak de Slijtert. Ook waren de komische amusementsgroepen Mooi Gewist, Niks en un bietje en Striepke Veur van de partij. De avond werd helemaal compleet met de Raad van Elf van de Kattendonders en hun prinsengarde, de Donderstraaltjes en natuurlijk Hofkapel De Hoijzeiers.

CIMG0633_2_res

CIMG0614_2_res

 

2015-01-25 Kennismakingsconcert Dirk van de Weijer_versie_3-01

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha