Helmond – Na het succesvolle optreden op het Carat podium in Stadspark De Warande in juli, staan Slagwerkgroep Phileutonia en Zanggroep Pabo opnieuw gezamenlijk op de planken. Deze unieke samenwerking tussen de twee Helmondse verenigingen krijgt een vervolg. Op zondagmiddag 12 oktober verzorgen beide verenigingen voor de tweede keer een gezamenlijk optreden, nu in Wijkhuis De Fonkel. Meer dan 100 leden staan garant voor een verrassend muzikale middag.

SONY DSC

Slagwerkgroep Phileutonia maakt deel uit van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia. De Slagwerkgroep is een op zich staan orkest dat een grote verscheidenheid aan instrumenten bespeelt, waaronder marimba’s, xylofoons, snaredrums en percussie. Deze instrumenten leveren een bijzondere klank op waarmee het publiek aangenaam verrast wordt. Dat deze klanken perfect samengaan met de muzikale klanken van Zanggroep Pabo is al bewezen tijdens het recente optreden op de Proms. Zanggroep Pabo wordt onderverdeeld in: Pabo-Koor, Pabo-Junior en Pabo-Band. De meer dan 80 leden tellende vereniging brengt een zeer divers repertoire waar het geluid van de percussie-instruments perfect bij aansluit. De muzikale leiders Menno Bats, Erik van Vugt en Wilbert de Groot nemen deze middag om beurten het dirigentstokje in handen. De verenigingen vinden het belangrijk om te laten zien hoe bijzonder het is om muziek met elkaar uit te wisselen en samen muziek te maken. Het plezier wat zij hierin hebben willen zij graag uitdragen en delen met het publiek. Het programma is nog uitgebreider dan in juli en is zeker de moeite van het beluisteren waard. Het aantal toegangskaarten is beperkt, dus wees er snel bij.

Toegangskaarten à €5,- (inclusief 1 consumptie) zijn vanaf verkrijgbaar bij Reisbureau Worldwise, Doorpsstraat 40g in Stiphout, telefoon 0492-526943 of aan de kassa van Wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 131 in Helmond. Van elk verkocht kaartje zal er door Phileutonia €1,- aan de Super Sociaal worden gedoneerd.
Datum: 12 oktober 2014. Aanvang voorstelling: 14.15 uur. De zaal is geopend vanaf 13.45 uur.

 

 

KletsEnZwetsDe maand oktober staat weer voor de deur en dat betekent dat het carnavalsseizoen weer langzaam op gang komt. Daarom is het hoog tijd om de kletsers voor te stellen aan het publiek. De Stichting Klets en Zwets in Helmond organiseert al een aantal jaren in samenwerking met de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia het kletstoernooi “DE GOEIE TO(O)N”.

Het toernooi is bedoeld om nieuwe talenten of minder ervaren kletsers de kans te geven om ervaring op te doen én om ervaren kletsers de gelegenheid te bieden om hun klets, die zich nog in de try-out fase bevindt, uit te proberen.

Het toernooi kent twee voorronden waarbij er elke avond negen kletsers optreden. Deze voorronden vinden plaats op de vrijdagen 17 en 24 oktober. In de finale, op vrijdag 31 oktober, zullen zes finalisten gaan strijden om de wisseltrofee “DE GOEIE TO(O)N”. Daarnaast zal er voor de publiekswinnaar de FRANS BRUGMANSPUBLIEKSPRIJS te verdienen zijn. Bovendien kunnen er wildcards verdiend worden voor de voorronden van de Keiekletsavonden om de Zilveren Narrenkap.

Aanvangstijd 20.00 uur (19.00 uur zaal open)

De entreeprijs bedraagt € 6,- voor de voorronde (€ 5,- bij voorverkoop) en €11,- voor de finale (€ 10,- bij voorverkoop). Een passe-partout kost € 17,50. Kaarten kunt u bestellen bij Phileutonia per mail (kletstoernooi@phileutonia.nl) of telefonisch (06-38191154). En ook op dinsdagavond van 20.00-21.00 en vrijdagochtend van 10.00-11.00 in het verenigingsgebouw.

Dit toernooi wordt gehouden in het Verenigingsgebouw van Phileutonia in Helmond. De ingang naar de zaal bevindt zich aan de achterzijde, aan Het Oude Huys. Voor een routebeschrijving verwijzen wij u naar de contact pagina.

Kijk voor meer informatie www.degoeietoon.nl

Klets

sep 132014
 

Grote-ClubactiePhileutonia doet mee met de landelijke loterij van “De Grote Clubactie” die volgende week van start gaat. Er zijn prachtige prijzen te winnen zoals een eerste prijs van maar liefst €100.000! De tweede prijs is een Volkswagen UP.  Verder zijn er nog talloze geldprijzen en andere prijzen.

De loten zijn te koop voor het bedrag van slechts €3,00. Van deze €3,00 gaat direct €2,40 direct in de kas van Phileutonia. Het is een bedrag dat we als vereniging echt nodig hebben. Ook wij als vereniging voelen immers de gevolgen van de crisis en we moeten alle zeilen bijzetten om de begroting sluitend te krijgen en te houden. De trekking van de loterij is op 27 november 2014. Je kunt nagaan of je een prijs hebt door te kijken op de site.

Net als bij de loterij voor het dak hebben we vooralsnog gekozen voor in totaal 1000 loten. Doordat de prijs van een lot slechts €3,00 bedraagt, verwachten we dat alle loten gemakkelijk zullen kunnen worden verkocht. Een ieder die een lot koopt, heeft kans op prachtige prijzen, maar steunt direct ook Phileutonia. De drie leden die de meeste loten verkopen, zullen worden beloond met een leuke prijs, die ter beschikking wordt gesteld door onder meer www.horloge.com. Op deze site vind je alle soorten horloges, van de beste merken, voor iedere stijl, voor iedereen.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha