jun 222014
 

Even was het carnaval in het Phileutonia-gebouw. Op uitnodiging van de stichting “Klets en Zwets” waren er op deze zomerse dag twaalf kletsers  (bekende, minder bekende en onbekende gezichten) present om een voorproefje van hun kunnen te laten zien. Allerlei typetjes kwamen  voorbij, zoals een zilveren bruidegom, dierenarts, pizzabakker, Sara,  24 kitchenkok, kabouter en een Turk.

De stichting “Klets en Zwets” gaat straks bepalen wie er meedoen aan de voorrondes van het Kletstoernooi. Er zijn veertig aanmeldingen en er kunnen achttien kletsers meedoen. Op 17 oktober weten we wie dat zullen zijn, want dan is de eerste voorronde van het kletstoernooi “De Goeie Toon”.

IMG_3888

 Bekijk ook het fotoboek.

 

Het is een mooie manier om te laten horen wat je kunt en soms is het de eerste keer dat je voor publiek optreedt: de jaarlijkse voorspeeldag. Bijna veertig leerlingen van Phileutonia waren vandaag hierbij present. Leerlingen van alle leeftijden ( de jongste pas acht jaar!) met alle instrumenten die bij een harmonie horen. En van diverse niveau’s : van één jaar tot al vele jaren les. Aan het eind volgden een welverdiend applaus en een deelnemerscetrificaat. Goed gedaan allemaal!

Deelnemerscertificaat

Bekijk ook het fotoboek.

 

 

Het is bijna zo ver!

Tijdens deze repetitie, met de beide solisten, hebben we kunnen horen dat het Harmonie-orkest er bijna klaar voor is. Nog drie weken te gaan tot de Royal Phileutonia Proms en het klinkt nu al als een klok!

225

224

jun 092014
 

Op zondag 22 juni a.s. staat het verenigingsgebouw van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia op verrassende wijze in het teken van carnaval. De Stichting Klets en Zwets organiseert op die dag het evenement  ‘Zet de goeie toon’ een kletstoernooi  waarbij zowel nieuwe talenten als de meer ervaren kletsers de gelegenheid krijgen om zich te presenteren aan het publiek.  Voor de kletsers is het een prachtige gelegenheid om hun nieuwe voordracht een keer uit te proberen voor een volle zaal, carnavalsverenigingen krijgen de mogelijkheid om nieuwe kletsers te zien en te spreken en voor de overige gasten is het een unieke kans om op een zomerse dag alvast een voorproefje te krijgen van een winters festijn. Iedereen die wil komen genieten van deze carnavaleske voorstelling  in een gezellige, informele sfeer is van harte welkom.

De middag begint om 14.00 uur in het verenigingsgebouw van Phileutonia, Kanaaldijk NW 27b. De toegang is gratis.

DSC_0797

 

Het concert voor de Royal Phileutonia Proms nadert. Het was  hard werken  met veel enthousiasme gisteren op de repetitieavond. Nog een paar weken en dan is het zo ver! Iedereen heeft er zin in; er wordt heel wat afgelachen en gezweet en het resultaat zal verbluffend zijn.

20140603_215637

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha