Deze workshop wordt gegeven In het kader van Phileutonia naar Hongarije. Het PhilBee orkest van Phileutonia gaat voor 5 dagen naar Boedapest. Natuurlijk gunnen wij dat alle leden van het PhilBee orkest, maar het is natuurlijk niet zomaar voor iedereen betaalbaar. Om geld in te zamelen, zodat iedereen mee kan, hebben wij allerlei activiteiten op touw gezet . Een van de activiteiten is deze workshop. Dus je wordt er zelf niet alleen rijker van, maar je steunt ook nog een heel goed doel.

Voor € 10,- geeft Inge van Linge een workshop servetbollen vouwen. Deze zal plaats vinden op zondag 30 maart in het Phileutonia gebouw (Kanaaldijk NW 27b). Je wordt wegwijs gemaakt in het vouwen van de servettentijdens een gezellig samenzijn.Koffie of thee inbegrepen. Zelf het materiaal meebrengen mag, maar heb je daar geen zin in dan wordt ervoor gezorgd voor € 5,- meer.

Je kunt je vanaf vandaag opgeven voor de workshop. Geef dan wel even aan of je zelf voor materiaal zorgt of niet. Opgeven kan bij Phileutonia of bij Joke van Sas.

 

Na de onthulling van het schilderij van Evert Slegers was het tijd voor de muziekinstrumentenveiling. Onder leiding van notaris Mr. B. Spoormakers werden er 73 muziekinstrumenten ter veiling aangeboden. Tijdens de sfeervolle veiling werd een groot aantal instrumenten aan de man gebracht. Onder andere voor beginnende muzikanten een prima manier om voor een prima prijs een instrument te bemachtigen. Een geslaagde activiteit, die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Op zondag 23 maart 2014 kreeg Phileutonia een groots schilderij cadeau, aangeboden  door de Stichting Evert Slegers en de Stichting NKV. Wethouder Jan van de Heuvel onthulde het schilderij. Evert Slegers heeft een geweldige creatie neergezet, die een goede weergave is van de, volgens Sander van der Lande, gouden club Phileutonia. “Van oker naar Phileutonia”. Het heeft een mooie centrale plaats gekregen in het verenigingsgebouw. Phileutonia dankt Evert Slegers hiervoor hartelijk.

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Op 28 maart a.s. organiseert de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia een gezellige benefiet avond. De opbrengst van deze avond zal worden gebruikt om de reis naar Budapest van het Philbee orkest van Phileutonia te bekostigen. Deze reis vind plaats van plaats van 29-04 tot 03-05-2014. De jeugdkapel van de Phileutonia “Applaus“ zorgt voor een muzikale opening van de avond en zal tevens de pauze act verzorgen.

Ook zal de allround coverband Sticks zich geheel belangeloos inzetten om deze avond een spetterende muzikale omlijsting te geven. Sticks bestaat uit maar liefst 6 gedreven muzikanten en een enthousiaste frontvrouw die van ieder optreden een feestje maken en met lekker swingende muziek wordt het voor het publiek moeilijk om stil te blijven zitten of staan!

De entree voor deze avond is slechts € 2.50 welke zoals gezegd geheel ten goede komt aan de reis van het Philbee orkest, bovendien zal van iedere consumptie nog € 0.50,- aan het goede doel gedoneerd worden!

Wanneer: Vrijdag 28 maart 2014 om 20.00 uur. Zorg dat je erbij bent!

 

Op zondag 23 maart 2014 organiseert de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia in Helmond een grote instrumentenveiling. Zowel particulieren als orkesten, die in het bezit zijn van muziekinstrumenten, kunnen deze te koop aanbieden. Kijk uw zolder dus nog eens goed na! Er kunnen worden aangeboden: blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten, geen piano’s en orgels.

De instrumenten kunnen worden ingeleverd op zaterdag 15 maart van 9.00 tot 12.00 uur in het Verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk NW 27B, te Helmond, ingang via Oude Huys. Op deze dag zal een deskundige aanwezig zijn voor het innemen van instrumenten en adviseren met betrekking tot de vast te stellen bodemprijs voor een in te leveren instrument.

De veiling begint op zondag 23 maart 2014 om 14.00 uur en zal worden gehouden onder toezicht van notaris Mr. B. Spoormakers.

Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 22 maart tussen 9.00 en 12.00 uur in de zaal van het Verenigingsgebouw terecht voor het bezichtigen en uitproberen van de instrumenten. De entreeprijs bedraagt € 2,00 per persoon en geldt zowel voor de bezichtiging als voor de veiling. Voor nadere inlichtingen en voor toezending van de veilingvoorwaarden kunt u contact opnemen met ondergetekende, tel: 06 50661390 of via  e-mail: cprvanlierop@gmail.com. De veilingvoorwaarden kunt u hier downloaden.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha