Op zondag 16 maart verzorgt KSH Phileutonia in het kader van de reeks Lambertus concerten een matinee in wijkhuis de Fonkel, Prins Karelstraat 131 te Helmond. Tijdens dit concert, waarbij Phileutonia tevens afscheid neemt van haar huidige dirigent Tom Koster, werkt het orkest samen met de getalenteerde muzikant Thornwald Jørgensen. Deze solist bespeelt een “Theremin”, dit is een bijzonder elektronisch instrument dat wordt bespeeld door de beide handen te bewegen tussen twee antennes. De rechterhand beïnvloedt de toonhoogte en de linkerhand het geluidsvolume. Het instrument klinkt bijzonder expressief.

De aanvang van het concert is 14.30 uur en de zaal is open vanaf 14.00 uur.

 

Acht jeugdleden van Phileutonia hebben onder leiding van Joke van Sas de koppen bij elkaar gestoken en een aantal acties bedacht om de reis van het Philbeeorkest naar Boedapest voor iedereen betaalbaar te maken. Zij willen zelf ook hun steentje bijdragen en hebben een aantal acties bedacht, waarmee ze hopen € 2000 te verdienen.

Dit hebben ze bedacht:

  • 16 maart na het afscheid van Tom is er een diensten veiling. Hierbij worden diensten door leden van het philbee orkest aangeboden waarop geboden kan worden. Deze veiling wordt gepresenteerd door Rob Schepers.
  • De, al bekende, cup cakes die door de jeugd zelf gebakken wordt en verkocht voor € 2,00 per stuk heeft tot nu toe al € 300,00 opgeleverd.
  • Er is de mogelijkheid om je lege statiegeld flessen in te leveren, en op zaterdag 8 maart gaan we ook nog in de wijk proberen lege flessen op te halen.
  • 28 maart ’s avonds om 20.30 uur geeft Sticks een benefietconcert. Entree zal € 2,50 zijn die geheel naar de reis gaat en de consumpties worden verkocht voor € 1,80 en hiervan gaat € 0,50 cent naar de reis.
  • 6 april om 10.00 uur ’s morgens wordt er een Hongaars ontbijt concert gegeven. Kaartjes hiervoor worden verkocht voor € 11,50.
  • Verder zijn er nog een aantal ideeën die uitgewerkt moeten worden zoals een film middag voor kinderen en een autowasstraat.

Voor de dienstenveiling roepen ze iedereen op die nog iets leuks in de aanbieding heeft. Dinsdag bij de repetitie zullen zij hiervoor aandacht vragen.

Meer nieuws volgt.

De actie commissie bestaat uit: Djaya van Stiphout, Fleur Spoel, Ties Hustinx, Lotte Velthuijs, Cathelijn Vesteegen, Celine Cuijten, Greet Hustinx, Crista Versteegen met ondersteuning van Thijs van Mierlo en Joke van Sas. Vragen kunnen bij deze leden gesteld worden.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha