Het was al aangekondigd als een uniek concert: het optreden van de slagwerkensembles van beide muziekgezelschappen. En dat was het ook. Een groot publiek werd verrast door twee fantastische optredens.

Het Helmonds Muziek Corps onder leiding van Rob van der Sommen met mooie nummers, zoals “Misunderstanding”, met als extraatje de jeugdgroep Jes. En prachtige, minimalistische muziek ondersteund met tekst van Lia Stoop.

Na de pauze Phileutonia onder leiding van Menno Bats met muzikale acts met als solisten Thijs van Otterlo op saxofoon en Jeroen Geeven op vibrafoon.

Heerlijk om naar te luisteren. De bijdrage van het combo, bestaande uit Ad en Sjef en Willem maakte de muzikale middag compleet.

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Tom Koster heeft kort geleden het besluit genomen te willen stoppen als dirigent van het Harmonieorkest van KSH Phileutonia. Na 7 actieve en intensieve jaren vindt Tom het tijd voor iets anders.

Tom begon in 2007 als dirigent bij Phileutonia, waar hij tijdens de Royal Phileutonia Proms, samen met Nico Neijens voor het eerst optrad. In de jaren dat hij voor Phileutonia actief was, wist hij op enthousiaste wijze het orkest te motiveren en met plezier een hoog niveau te bereiken. De samenwerking kent veel hoogtepunten zoals de concerten in ’t Speelhuis, samenwerking met andere muziekgezelschappen en solisten en uitdagende Promsconcerten. Daarnaast hield hij zich ook bezig met het arrangeren van muziek voor het orkest.

We kijken terug op zeven jaar van prettige samenwerking.

Zijn laatste concert vindt plaats op 16 maart in de reeks Lambertusconcerten.

jan 252014
 

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Slagwerkgroep Helmonds Muziek Corps en Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia

Op zondag 26 januari wordt er voor het eerst  door HMC en Phileutonia een slagwerkconcert georganiseerd. De slagwerkgroep van HMC onder leiding van Rob van der Sommen en de slagwerkgroep van Phileutonia onder leiding van Menno Bats. Beide dirigenten spelen samen in het Fanfarecorps van de Koninklijke Luchtmacht en werken nu samen in dit unieke concert.

Als solisten treden op Thijs van Otterlo, saxofoon en Jeroen Geevers, slagwerk. Zij musiceren samen in het orkest van de Koninklijke landmacht.

De muzikale middag vindt plaats in het verenigingsgebouw van Phileutonia aan de Kanaaldijk en begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.

 

Bij gelegenheid van de zestigste verjaardag van Koosje werd zij verrast met een serenade, terwijl ze nietsvermoedend in familiekring haar verjaardag vierde. Een zeer geslaagde verrassing met na afloop felicitaties van commissarissen en muzikanten en zeker zestig keer kussen.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha