Gezien bij een kerstconcert in Aarle Rixtel: een prachtig optreden van het blaasensemble, bestaande uit Jacques Houet, Karin Willems en Faiza van Stiphout.

 

Het is gebruikelijk in de dagen voor Kerstmis dat Phileutonia een concert in het Elkerliekziekenhuis verzorgt voor patiënten en hun familie.

Een goede traditie om in de kerststemming te komen voor de patiënten die in het ziekenhuis verblijven en misschien met de feestdagen niet daar zijn waar ze graag zouden zijn. Dat is ook nu weer gelukt met een heel mooi, muzikaal programma. Samenzang en stemmige kerstmuziek door het orkest en solisten: Peter Korzilius, doedelzak en Christa Versteegen, klarinet. Vanaf de afdelingen hoorden we dat mensen ontroerd waren door de muziek.

Reactie van patiënten:
“Muziek is de drijfkracht van het leven”.
“Ik ben vanmorgen onverwacht opgenomen en ben heel blij met dit concert; het geeft even afleiding van wat er komen gaat”.

We kijken terug op een mooie middag.

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Net als burgemeester Blanksma gaven de Hoizeiers acte de présence bij het honderdjarig bestaan de Bibliotheek Helmond-de Peel. Om het feest muzikaal op te luisteren, speelden zij voorafgaand aan de officiële opening een bont scala aan liedjes. Meezingers en meedeiners. En het klonk goed. Na de officiële opening mocht de kapel de jarige bieb muzikaal feliciteren.
Een geslaagd optreden.

Bekijk ook het fotoalbum.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha