nov 252013
 

Het was weer tijd voor een feestje. Het jaarlijkse Ceciliafeest. Wat minder druk bezocht, maar niet minder gezellig. Sander van der Lande bedankte in zijn openingstoespraak alle vrijwilligers, die er voor zorgen dat de Harmonie levend blijft. Drie jubilarissen waren er dit jaar: Wilma Derksen, Charles van Sas en Eefje Peters. Drie instrumenten werden aangeboden. Dit keer alle drie dwarsfluiten.

Na de muzikale aftrap van het straatcorps was het tijd voor drank, muziek en eten. De drank werd voor onze leden verzorgd door leden van de kersverse carnavalsvereniging de Kattendonders. De muziek kwam voor rekening van Tinkers, Drinkers en Dreamers (aangeboden door Twan en Esther) en DJ Frank. En voor het smakelijke Italiaanse tintje stond Paul van Thiel garant.

Als kers op de taart ook nog een optreden van CV de kattendonders en Mooi Gewist met hun nieuwe Carnavalsschlager.

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Vanaf de open dag op 24 november van het Industrieel Atrium aan de Kanaaldijk (onze buren) zal er elke avond boven de ingang van ons gebouw op de ramen een fotoprojectie te zien zijn. Met die afbeeldingen uit het industriële verleden afgewisseld met afbeeldingen uit het fotoarchief van Phileutonia.

Voor meer info zie artikel in de Traverse van 20 november pagina 5 en op www.industrieel-erfgoed-Helmond.nl.

 

Bij de intocht van Sinterklaas konden we voor het eerst Phileutonia’s nieuwe Pietenkapel beluisteren. Tijdens de intocht trokken zij mee op een paardenwagen. Het was een lange, koude tocht.

Het optreden voor Sinterklaas op de Markt was een groot succes. Zoals het hoort, echte traditionele sinterklaasliedjes die alle kinderen kunnen meezingen.

Aan het einde van hun eerste optreden, stapten alle muziekpieten in een nostalgische autobus om weer terug te keren naar het warme “Spanje”. Pietenkapel: gefeliciteerd met dit mooie succes!

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha