Een bomvolle zaal en de stemming zat er meteen in met amusementsgroep KUUB. Ook de Hoyzeiers zorgden weer voor een mooie muzikale omlijsting.

Zes kletsers van hoog niveau voerden de stemming op tot een spannende ontknoping. Tot winnaar van het toernooi werd uitgeroepen Rob Scheepers uit Helmond als den EHBO-er. Als tweede eindigde Hans Keeris als Wiel de Waal en als derde Koop Drost, die als Drent de Helmonders op de hak nam. Zij wonnen daarmee de drie wildcards voor het toernooi van de Keiekletsavonden om de Zilveren Narrenkap.

De “FRANS BRUGMANSPUBLIEKSPRIJS” werd eveneens door Rob Scheepers in ontvangst genomen.

De organisatie kan terugkijken op een prachtig evenement en de data zijn voor volgend jaar al bekend, namelijk 17, 24 en 31 oktober. Voor een uitgebreid verslag en fotoboek zie de www.degoeietoon.nl.

 

De negen kletsers van deze avond konden weer optreden voor een volle en enthousiaste zaal. De sfeer was prima en de kletsniveau uitstekend. Het publiek koos deze avond als winnaar Hans Keeris als Wiel de Waal, die daarmee ook in de finale staat.

Uiteindelijk werden Ties van Lierop uit Heeze, Koop Drost uit Zuidwolde, Freddy van den Elzen uit Vorstenbosch en Rob Scheepers uit Helmond als finalisten aangewezen. Voor een uitgebreid verslag kijk op de www.degoeietoon.nl.

 

Een goed gevulde zaal, opgewarmd door de Hoijzeiers en negen kletsers. Dat waren de ingrediënten voor de eerste, zeer geslaagde kletsavond bij  Phileutonia. Boy Jansen is in de eerste voorronde door het publiek verkozen als beste en is daarmee verzekerd van een plaats in de finale. Voor een uitgebreid verslag kijk op de www.degoeietoon.nl.  Voor de tweede voorronde op vrijdag 18 oktober zijn nog kaarten te verkrijgen. De finale vindt plaats op vrijdag 25 oktober. Ook hiervoor is nog een beperkt aantal beschikbaar. Kaarten zijn te bestellen op kletstoernooi@phileutonia.nl of 06-38191154.

 

In de maand oktober wordt wederom het kletstoernooi “De Goeie To(o)n” gepresenteerd in het verenigingsgebouw van Phileutonia aan de Kanaaldijk N.W. 27b te Helmond. Het toernooi is bedoeld om nieuwe talenten of minder ervaren kletsers de kans te geven om ervaring op te doen én om ervaren kletsers de gelegenheid te bieden om hun klets, die zich nog in de try-out fase bevindt, uit te proberen.

Het toernooi kent twee voorronden waarbij er elke avond negen kletsers optreden. De voor-ronden vinden plaats op de vrijdagen 11 en 18 oktober. In de finale, op vrijdag 25 oktober, zullen, nadat de amusementsgroep KUUB de zaal heeft opgewarmd, zes finalisten gaan strijden om de wisseltrofee “DE GOEIE TO(O)N”. Daarnaast zal er voor de publiekswinnaar de FRANS BRUGMANS PUBLIEKSPRIJS te verdienen zijn. Bovendien kunnen er wildcards verdiend worden voor de voorronden van de Keiekletsavonden om de Zilveren Narrenkap.

Het toernooi, dat al een aantal jaren door de Stichting Klets en Zwets in samenwerking met de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia wordt georganiseerd, mag zich altijd verheugen op veel publieke belangstelling en wordt door zowel kletsers als publiek bijzonder gewaardeerd.

Het is een leuke, gezellige avond uit. U wordt van harte uitgenodigd om (een van) deze avonden bij te wonen. Uiteraard wordt de muziek verzorgd door blaaskapel De Hoizeiers van Phileutonia.

Actuele ontwikkelingen met betrekking tot het toernooi kunt u volgen op de website www.degoeietoon.nl

De entreeprijs bedraagt € 6,- voor de voorronde (€ 5,- bij voorverkoop) en € 11,- voor de finale (€ 10,- bij voorverkoop). Een passe-partout kost € 17,50. Kaarten kunt u bestellen bij Phileutonia per mail (kletstoernooi@phileutonia.nl) of telefonisch (06-38191154). Ook kunt u vanaf 24 september iedere dinsdagavond van 8 tot 9 en iedere vrijdagochtend van 9 tot 11 kaartjes in de voorverkoop kopen in het Phileutoniagebouw.

 

Bekijk ook het fotoboek

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha