Zaterdag 28 en zondag 29 september was het weer zover, het jaarlijkse leerlingenweekend van Phileutonia. De weergoden waren ons gunstig gezind en met alle activiteiten was het een prachtig weekend met een leuk afsluitend concert voor alle ouders en opa’s en oma’s die de vermoeide leerlingen weer kwamen ophalen.

Toverland was zaterdag de bestemming en in kleine en grotere groepen heeft iedereen zich vermaakt om ‘s avonds te kunnen smullen van de barbecue bij het Phileutoniagebouw. Fanatiek werd er gestreden voor het kampioenschap in verschillende spellen, zoals “Ik hou van Holland” en later op de avond werd er voor de jongeren vanaf 12 jaar nog een nachtspel georganiseerd terwijl de kinderen genoten van een film.

Na een korte nacht brak de zondag weer aan en hier was het thema muziek maken, natuurlijk afgewisseld met spellen. De inwendige mens werd bij ontbijt en lunch zeer goed verzorgd en om 15.00 uur was het alweer tijd voor het afsluitende concert.

Voor foto’s van dit leuke en gezellige weekend, kijk hier

 

 

Sinds ruim anderhalf jaar maken naast Phileutonia ook twee andere culturele en muzikale verenigingen gebruik van het gebouw aan de Kanaaldijk. De variëteit die daardoor is ontstaan is enorm en biedt natuurlijk veel mogelijkheden. Op 6 oktober is het dan ook zover dat Helmonds Grote Drie aan bod komen op verschillende locaties in Helmond met als uitsmijter de Live Music Band Sticks in het Phileutonia gebouw.

Toneelvereniging St. Genesius, Zanggroep Pabo en K.S.H. Phileutonia hebben de handen ineen geslagen en samen een drie-luik optreden georganiseerd op zondag 6 oktober a.s. Op drie verschillende locaties in Helmond, die op wandelafstand van elkaar liggen, worden optredens verzorgd door de drie verenigingen. Het Pabo-koor zal met een veelzijdig repertoire onder leiding van Erik van Vugt in West-Ende zijn muzikale zangkunsten ten gehore brengen. Toneelvereniging St. Genesius zal het publiek amuseren met de eenakter ‘Deze vrouw ben ik’ in Zeezicht. K.S.H. Phileutonia vermaakt de bezoekers met afwisselende muziek uit diverse streken en in diverse stijlen, dit optreden vindt plaats in zaal Traverse.

De start is om 14.00, na de derde voorstelling om circa 17.00 uur wandelen alle bezoekers vanuit de drie locaties naar het Phileutonia gebouw voor de after-party. Alle optredens zullen ongeveer 40 minuten duren. Tussen de optredens en locaties is er voldoende tijd voor een consumptie, welke bij de toegangsprijs inbegrepen is, en de wandeling naar de volgende locatie. Om voldoende bezoekers de kans te bieden om alle optredens bij te wonen en toch rekening te houden met de veiligheid, zijn er per optreden maximaal 100 toegangskaarten te koop. In totaal kunnen dus 300 bezoekers op de verschillende locaties genieten van deze unieke gelegenheid.

Kaarten voor de optredens van Helmond Grote Drie zijn te koop voor € 15,-. Hiervoor ontvangt u drie verschillende optredens bij Traverse, Zeezicht en West-Ende en op elke locatie één consumptie.

Dit is een unieke gelegenheid om drie culturele en muzikale verenigingen in één middag te kunnen aanschouwen en om aansluitend nog verder te genieten bij Phileutonia.

Kaarten zijn te koop via de verschillende verenigingen:

sep 082013
 

Serenade voor de opening van Helmondse wijk “De Vossenberg”

Na jaren van bouwen is de vernieuwing van Helmondse wijk “De Vossenberg” afgerond. Ter ere van dit feestelijke feit vierden de inwoners van deze wijk vandaag feest. Allerlei activiteiten voor jong en oud zorgden voor veel gezelligheid. Phileutonia bracht een serenade en de mensen waren blij verrast toen de klanken van onze harmonie door de straten galmden.

Bekijk ook het fotoboek

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha