Carnavalsvereniging de Phillies onder leiding van prins Phil d’n Uurste wil graag iedereen bedanken voor vijf Ge-wel-dige dagen carnaval! In het bijzonder willen we John van der Sanden bedanken voor zijn bijdrage, Cv de Oranjebuurt voor hun gastvrijheid, de vrijwilligers van Phileutonia voor hun verdiensten en natuurlijk onze grote schare fans die ons alle dagen hebben gesteund. Het was één groot feest in Tilburg, Boxtel en natuurlijk in onze thuishaven Helmond. De Phillies gaan nu even van een korte winterslaap genieten, maar 16 maart zijn we weer springlevend te aanschouwen in Utrecht. Houdoe!

 

Voor de eerste keer organiseerde de buurtvereniging het Oude Huys in samenwerking met Phileutonia Kanen en klinken. Het was een gok om de dinsdag ook nog gezellig te maken.

Nou dat was zeker geslaagd.

Rond 2 uur begonnen de mensen zachtjes binnen te vallen. Er werden de hele middag hapjes rondgebracht en er werd veel geklonken. Voor de muzikale omlijsting zorgden enkele leden van Phileutonia door het geven van een mini concert. En uiteraard met de vele carnavalhits was het een geslaagde afsluiting van het carnaval.

Bekijk ook het fotoalbum.
Op de facebook pagina van de buurtvereniging staan ook nog foto’s.

 

Vele Carnavalsvierders die aanwezig waren bij het Prijsbloaze 2013 waren verbaasd om te zien dat er wederom een nieuwe carnavalsvereniging was opgericht. Maar dit keer waren het de Phillies, die verkleed als Prins, raad van zeven en dansmariekes hun beste beentje voorzetten op deze middag. Gestart bij Zeezicht en natuurlijk tussendoor Zaal Traverse waar ze, net als voorgaande jaren, de complete zaal op z’n kop zetten.

Helaas bij de prijsuitreiking werd deze inzet, deze originaliteit en andere insteek van het blaaskapellengebeuren onvoldoende gewaardeerd, waardoor de Phillies niet in de prijzen vielen. Onterecht volgens velen. Hoe dan ook, de Phillies en hun fans hebben weer genoten van deze middag.

 

Maandagmiddag met carnaval. Beter bekend als kindermiddag bij Phileutonia. Om 2 uur kwamen de kinderen zoetjes aan binnen gedruppeld zodat we even na half 3 van start konden gaan. Na het verdelen van de kinderen in de teams ” groen’ en ‘rood’ werd de wedstrijd gestart met een opwarmdans voor 10 punten. Vervolgens werden er diverse spelletjes gedaan. Hoepel dans, spekhappen, pingpongballenrace, limbodansen, zinnen fluisteren en ga zo maar door. Tussendoor was er pauze met muziek van de hoizeijers en wat lekkers voor de kinderen. Rond half 5 kwam er een clown om het geheel feestelijk af te sluiten en konden de ongeveer 40 kinderen met een snoep zak, ballon en serpentines voldaan naar huis!

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Zondag heeft Phileutonia ook weer meegedaan aan de grootste optocht van het zuiden. We waren vrolijk uitgedost in oranje en blauwe pakken. Geen nieuwe outfit dit jaar, maar wel een nieuw dak. Alle leden hadden de opdracht gekregen om een hoedje te maken dat iets te maken had met het nieuwe dak en dat was goed gelukt! Iedereen had hiervoor goed z’n best gedaan.

 Bekijk meer foto’s van de optocht en foto’s van alle hoedjes in het fotoboek.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha