Zondag 27 januari vond het Kaaj Gaaaf Fist 2013 plaats ter gelegenheid van het 22-jarig bestaan van blaaskapel Kaaj Gaaaf. Café Philip in Tilburg vormde het decor voor 27 spelende kapellen, waaronder ook de Phillies.

Om 12:30 uur werd het ‘fist’ afgetrapt door blaaskapel ‘Losbandig’ en kapel ‘de Laaileuters’. Pas na vieren konden de Phillies hun muzikale bijdrage leveren aan deze gezellige middag. Met het carnavalsrepertoire werd de enorme bovenverdieping van het café compleet op z’n kop gezet. Rond zes uur was het tijd voor het tweede optreden van de phillies. Ditmaal sloten ze het programma in een bomvolle feesttent af.

Na deze gezellige middag vertrokken de phillies per trein al spelend terug naar Helmond.

 

 

Jurre Janszen, een van onze jonge muzikanten, kreeg voor zijn deelname aan het Prinses Christina Concours 2013 in Den Bosch een eervolle vermelding . Jurre, proficiat!

“Eervolle vermeldingen werden toegekend aan Niels Hesp, piano (19 jaar, Nijmegen); Jurre Janszen, trombone (13 jaar, Helmond); Rosa van Walbeek, viola da gamba (16 jaar, Hilvarenbeek); Sara Tjon, piano (12 jaar, Rosmalen); Iris Doolaar, dwarsfluit (14 jaar, Veldhoven) en Luuk Meeuwis, saxofoon (16 jaar, Best).”
http://www.christinaconcours.nl/nieuws/uitslag-s-hertogenbosch/ 

 

Op zondag 13 januari is de vierendertigste editie van de Straotparade door Dongen getrokken. 24 kapellen en 16 carnavalsverenigingen liepen door de straten van het zogenoemde ‘Peeënrijk’ van kroeg naar kroeg. Een strak blauwe lucht, met bijbehorende temperatuur voor een zondag in januari, zorgde er voor dat het buiten ijskoud aanvoelde. Gelukkig zorgden de kroegen voor wat warmte.

In 4 kroegen hebben de Phillies hun nieuwe carnavalsprogramma laten horen. Dit werd zeer positief ontvangen door publiek en jury. Aan het einde van de middag verzamelden alle kapellen zich in ‘Ut Gouwe Leutpaleis’ (de Cammeleur) waar de finale van het evenement plaatsvond. De 2e prijs ging naar de Phillies! Na deze fantastische uitslag vertrokken de Phillies via frietzaak weer richting Helmond. Verkleumd van de kou, maar dolblij met dit mooie resultaat.

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe kleding en het nieuwe programma van de Phillies kunt u zien en horen op carnavalsmaandag!

Derde plaats: Uitslaopers (160 punten)
Tweede plaats: De Phillies (168 punten)
Eerste plaats: Heavy Hoempa (172 punten)

 

Phileutonia feliciteert haar president
Sander van der Lande
met zijn zestigste verjaardag!

Op 23 december 2012 werd Sander 60 jaar en dit heuglijke feit vierde hij vrijdag 11 januari gezamenlijk met het voltallige personeel van zijn prachtige bedrijf in de hoofdvestiging in Schijndel.

Phileutonia, die op 23 december door omstandigheden niet in de gelegenheid was om hem te feliciteren, wilde hem hierbij, als dank voor zijn tomeloze inzet voor de vereniging, verassen met een bijzondere serenade.

Phileutonia is bijzonder blij dat het middels een bliksemactie gelukt is om met ruim 50 muzikanten op een willekeurige vrijdagmiddag deze verassingserenade  aan hun president en zijn voltallige personeel te kunnen brengen. En een verassing was het voor de vele feestgangers en bijzonder voor Sander, Noor, zonen, dochter en schoondochters.

Sander verklaarde tijdens zijn dankwoord trots te zijn op “zijn”  Koninklijke harmonie, en Phileutonia bewijst met de grandioze opkomst voor deze verassingserenade  trots te zijn op hun president Sander , en de hele familie van der Lande.

Sander, proficiat en bedankt !

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha