Het was de een-en-twintigste keer dat Phileutonia het jaarlijkse kerstconcert voor de patiënten van het Elkerliek ziekenhuis verzorgde. In een sfeervolle kapel trad het Philbee orkest op met een gevariëerd programma, afgewisseld met samenzang en optredens van het klarinetkwartet.

Na afloop vertelde een oudere dame dat ze erg had genoten van het concert. Het was voor haar de eerste keer hierbij aanwezig te zijn. Gelukkig mocht ze morgen weer naar huis, naar haar aanleunwoning bij de Pannehoeve. Daar zal ze het kerstfeest vieren met haar kinderen.

Wij wensen iedereen een mooi kerstfeest toe en veel geluk in het nieuwe jaar.

 

 

Traditiegetrouw kunnen liefhebbers van kletsavonden weer een voorschotje nemen op Carnaval bij het jaarlijkse Vuroitbloaze bij Stadsharmonie Phileutonia in het prachtig vernieuwde verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk in Helmond.

Op vrijdag 4 januari 2012 om 20.00 uur gaar het feest beginnen. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Naast vier geweldige kletsers wordt het amusement verzorgd door Moi Gewist, Dè Velt Op en Spoit Elluf en natuurlijk muziek van onze eigen Hoizeiers. De volgende kletsers zullen aantreden:

  • Frans Bevers uit Oirschot as Ciske d´n Hospik
  • Rien Bekkers uit Olland als Rienuske de sleurklager
  • Freddy van den Elzen uit Vorstenbosch als d´n Bolle Tiny
  • Erik Mulder uit Maarheeze als Kareltje van het kamp

Presentator van de avond is Rob Scheepers

De kaarten kosten € 7,- in de voorverkoop en zijn te bestellen via somjan@zonnet.nl of telefonisch op 06 – 22 77 00 32 en 0492 – 54 99 61. Kaarten aan de zaal kosten € 8,-. Kaarten in de voorverkoop dienen vooraf betaald en afgehaald te worden.

 

Kindcentrum Mozaïek in Helmond stond gisteravond helemaal in het teken van kerst. Vrolijk versierde lokalen, lekkere hapjes en kraampjes met allerlei activiteiten zorgden ervoor dat de kinderen zich prima vermaakten. Ook het pieporkest van Phileutonia was van de partij om deze avond onder leiding van Esther Warmerdam op te luisteren met enkele kerstliedjes. Kinderen zongen en dansten vrolijk mee op de klanken van onze jonge muzikanten.

 

 

Tijdens het Ceciliafeest werden negen jubilarissen gehuldigd door voorzitter Sander van der Lande in de prachtige, nieuwe zaal van het verenigingsgebouw. Sjef Warmerdam en Jan der van der Sommen vierden hun 50-jarig jublileum. Zij werden flink in het zonnetje gezet. Zo ook de andere jubilarissen: Arno Oberndorff en Louis van Oeffel. Beiden 25 jaar lid van Phileutonia. Het 12,5 jarig jubileum werd gevierd door Twan Slaats, Jasper van den Berg, Wim Michielsen, Henk de Gouw en Daan Zuidervaart. Samen goed voor ruim 225 jaar lidmaatschap.

Na de huldiging en de felicitaties voor de jubilarissen werd het feest voortgezet met muzikale omlijsting van de band Sticks en DJ Cor. Het was een gezellige, sfeervolle middag, afgesloten met een heerlijk stamppottenbuffet.

 

Zoals gebruikelijk, ook dit jaar het traditionele kerstconcert in de kapel van het Elkerliek ziekenhuis. Uitgevoerd door het Philbee orkest voor patiënten, hun familie en andere belangstellenden.

Aanvang van het concert: zondag 23 december 2012, om 15.00 uur.

 

Op het programma:

  • samenzang
  • twee optredens van het klarinetkwartet met onder andere Away in a Manger en Stille Nacht
  • optreden van het Philbee orkest met A Christmas Suite, Morricone’s Melody, Bach to the Beat, Stop the Cavalry en Rudolf the Rednose Reindeer.
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha