Op zondag 25 november zijn de heren Wim Hillenbrink, Robbert Leemans, Paul van de Looij, Nies Mateijsen, Thijs van Oorschot en Willem van Zantvoort door de bescherm-heer Jan-Renier Swinkels geïnstalleerd als commissaris van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia.

De aspirant-commissarissen werden geheel in stijl onder muzikale begeleiding van de harmonie onthaald in het inmiddels gerenoveerde verenigingsgebouw aan de kanaaldijk NW 27b, waar ook de officiële installatie tijdens een besloten ceremonie plaats vond. De aansluitend aangeboden receptie werd druk bezocht.

Uitbreiding van het commissariaat zal, zeker in deze tijd van bezuinigingen en versobering, een bijdrage leveren aan de continuïteit en het waarborgen van het hoge ambitie-niveau van deze vereniging. Phileutonia is dan ook bijzonder blij gelijktijdig zes nieuwe commissarissen te mogen verwelkomen.

 

Vanavond bracht de slagwerkgroep van Phileutonia het laatste concert voor het concours dat plaats zal vinden op 8 december in Ettenleur. Onder leiding van dirigent Menno Bats speelden de slagwerkers twee verplichte en twee vrije werken, waarin verschillende stijlen aan de orde kwamen. Het publiek werd meegevoerd naar de wereld van de snaredrums, illusie,  trillende membranen en de liefde. Onze muzikanten zullen zich nu onder leiding van Menno gaan richten op de laatste details. Wij wensen hun heel veel succes op het concours!

 

Zondag 18 november was het dan eindelijk weer zover: Sinterklaas kwam aan in Helmond. Vele duizenden kinderen en ouders stonden de goedheiligman op te wachten in en rondom het stadscentrum van Helmond.

Aan de Pietenkapel wederom de eer om Sinterklaas muzikaal te begeleiden gedurende zijn tocht naar het centrum en in het centrum van het Havenplein naar de Markt. Met veel plezier en meedansende en -zingende kinderen en ouders stonden zij op een huifkar voor de koets van Sinterklaas in deze tocht.

Na aankomst op de Markt heeft de Pietenkapel nog een 60-jarig bruidspaar verblijd met enkele nummers, hebben zij in de Elzaspassage opgetreden en natuurlijk op het podium op de Markt.

Afsluiter voor de Pietenkapel in Helmond werd een optreden op de roltrappen in de Veestraat, alwaar zij al op- en neergaand hun eigen muziek ten gehore brachten. Een gezellige dag voor alle pieten en bezoekers in Helmond.

Met muzikale begeleiding van de Pietenkapel te paard naar de Markt in Helmond

 

Zaterdag 17 november waren de Phillies op bezoek bij Simfonika in Rusmolle, dat georganiseerd werd door bevriende kapel Bende Gek. Rond de klok van tien uur was het de beurt aan de Phillies. Zij grepen deze gelegenheid aan om enkele nieuwe nummers uit te proberen, waaronder een Meisjes medley en Pastime Paradise. Hoewel dit nog niet vlekkeloos verliep, was het publiek toch erg enthousiast.

De Phillies sloten de muzikale avond in Rosmalen af met hun tweede optreden van de avond. Ook hier werden weer enkele nieuwe nummers ten gehore gebracht. Na afloop kregen de Phillies wederom en hoop complimenten, waaronder deze op facebook: `trainingspak + instrument= de Phillies en kwaliteit verzekerd. TOP.

De Phillies gingen dus weer met een voldaan gevoel naar huis.

 

Nuenen, Theater en Evenementencentrum Het Klooster. Gisteravond vond hier het uitwisselingsconcert plaats van het Gerwens Muziek Korps en KSH Phileutonia. Toeschouwers konden bij binnenkomst genieten van het aspirant orkest, de leerlingen van het Gerwens Muziek Korps.

Beide harmonieën brachten werken van verschillende genres ten gehore, waarin ook solisten goed tot hun recht kwamen. In de prachtige theaterzaal genoot het publiek zichtbaar van alle mooie klanken. Het diverse repertoire maakte het voor iedere toeschouwer interessant om naar te luisteren.

Na afloop was er gelegenheid om nog even na te kletsen aan de bar. Het was een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar.

Bekijk ook het fotoboek

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha