sep 292012
 

De voorbereidingen voor de grote verbouwing hebben een aanvang genomen. Vorige week is de tijdelijke repetitieruimte ingericht. De afgelopen week en weekend is er door een aantal oudere en jongere vrijwilligers hard gewerkt om de tijdelijke repetitieruimte geschikt te maken voor de repetities. Ook is er door een aantal vrijwilligers gewerkt aan de ‘oude’ ruimte. De schuifwand is verwijderd en er is een nieuwe wand geplaatst in de oude ruimte, in de tijdelijke ruimte is opgeruimd, verlichting weer aangesloten en vloerbedekking gelegd.

En dan op naar zaterdag. Dan gaat het dak eraf!

sep 112012
 

Bepakt en bezakt vertrokken de Phillies vrijdagmiddag naar Renesse. De weersvooruitzichten konden natuurlijk niet beter voor een festival aan zee.

Na het opzetten van de tent gingen de Phillies per fiets naar het centrum.  Het moet een komisch beeld zijn geweest voor de voorbijgangers om veertien Phillies met instrumenten op fietsen voorbij te zien komen.

Eenmaal aangekomen stond de barbecue al te gloeien. Onder het genot van een goed stuk vlees en een biertje was de eerste kennismaking met alle deelnemende kapellen een groot succes. Iedere kapel kreeg daarna de gelegenheid om te laten horen wat ze voor de rest van het weekend in petto hadden. De phillies konden deze mooie avond afsluiten met een spetterend optreden.

Zaterdag speelden de 15 deelnemers op verschillende podia in het centrum van Renesse.

In de bloedhete zon kregen de Phillies met Narcotic de mensen toch weer aan het springen. Het tweede optreden op deze dag stond vroeg op de avond gepland. Het plein wat in eerste instantie bijna leeg was, stond na het eerste nummer opeens bomvol. Ze kregen dan ook volop enthousiaste reacties en zelfs met rondjes bier probeerden sommige hun waardering te laten blijken.

De zondag werd rustig begonnen met een duik in de zee. Niet veel later moest de zwemkleding weer uit en kwamen de trainingspakken weer te voorschijn om nog één laatste keer te knallen. Als afsluiter van het weekend werd gezamenlijk ‘You’ll Never Walk Alone’ ten gehore gebracht met alle aanwezige muzikanten, wat tot ontroering leidde bij de organisatoren. Namens de Phillies willen we hen nogmaals bedanken voor een geweldig weekend!\

 

Onze commissaris Gertjan Dicker is gisteravond, ter ere van zijn promoveren aan de Universiteit van Amsterdam, verrast met een serenade van onze muzikanten. Vereerd met de komst van de harmonie genoot hij van de muziek en nam hij de felicitaties van onze president in ontvangst.

 

De soroptimistclub Helmond-Peelland wilde een goed doel steunen, de Stichting Leergeld wil kinderen helpen die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sport- muziek- of dansclub en een groot aantal organisaties wilde daar graag haar medewerking aan verlenen. Op 1 september jongstleden was er een grote manifestatie in de kasteeltuin; allerlei verenigingen presenteerden zich aan de Helmondse jeugd met de bedoeling hen te stimuleren om mee te gaan doen. Geld mag daarbij geen probleem zijn; de Stichting Leergeld staat garant voor de kosten als ouders daar niet toe in staat zijn.

Ook leden van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia waren aanwezig. Onder een stralend zonnetje demonstreerden enkele jonge leden van het tamboerkorps  zich aan de vele geïnteresseerde kinderen die enthousiast mee trommelden en toeterden. Joke van Sas en Jan van der Sommen hadden er hun handen vol aan hoewel ze flink werden geassisteerd door de meespelende leden. Heel wat brochures met informatie over de opleiding en de kosten werden uitgereikt.  En natuurlijk hopen we allemaal dat deze gezellige, actieve middag weer een aantal nieuwe muzikanten gaat opleveren voor onze harmonie. Met dank aan de soroptimistclub, de Stichting Leergeld, de sponsoren en alle andere organisaties die hun medewerking hebben verleend.

Toekomstige nieuwe leden?

Bekijk ook het fotoboek

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha