De maand oktober staat weer voor de deur en dat betekent dat het carnavalsseizoen weer langzaam op gang komt. De kletsers hebben hun creaties in de grondverf staan. Daarom weer hoog tijd om ze voor te stellen aan het publiek. Voor het tweede jaar wordt dan ook het kletstoernooi onder de naam “DE GOEIE TO(O)N” georganiseerd door de Stichting Klets en Zwets in Helmond in samenwerking met de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia. Een toernooi dat zich vorig jaar al mocht verheugen op heel veel publieke belangstelling.

Het toernooi is bedoeld om nieuwe talenten of minder ervaren kletsers de kans te geven om ervaring op te doen én om ervaren kletsers de gelegenheid te bieden om hun klets, die zich nog in de try-out fase bevindt, uit te proberen.

Het toernooi kent twee voorronden waarbij er elke avond negen kletsers optreden. Deze voorronden vinden plaats op de vrijdagen 12 en 19 oktober. In de finale, op vrijdag 26 oktober, zullen, nadat Striepke Veur de zaal heeft opgewarmd, zes finalisten gaan strijden om de wisseltrofee “DE GOEIE TO(O)N”. Daarnaast zal er voor de publiekswinnaar de FRANS BRUGMANSPUBLIEKSPRIJS te verdienen zijn. Bovendien kunnen er drie kletsers een wildcard verdienen voor de voorronden van de Keiekletsavonden om de Zilveren Narrenkap.

Voor deze editie hebben zich maar liefst 35 kletsers aangemeld. Er kunnen slechts 18 deelnemers geplaatst worden. Dit betekent dus dat een groot aantal kletsers teleurgesteld moest worden. De organisatie is uiteraard bijzonder content dat de kletsers graag op dit toernooi willen optreden.

De muziek wordt verzorgd door blaaskapel De Hoizeiers en jeugdkapel De Phillies van Phileutonia.

Het kletstoernooi wordt gehouden in het Verenigingsgebouw van Phileutonia aan de Kanaaldijk in Helmond. De ingang naar de zaal bevindt zich aan de achterzijde, aan Het Oude Huys. Voor een routebeschrijving verwijzen wij u naar de website van Phileutonia.

De entreeprijs bedraagt € 6,- voor de voorronde (€ 5,- bij voorverkoop)  en €11,- voor de finale (€ 10,- bij voorverkoop). Een passe-partout kost € 17,50.

Kaarten bestellen kan vanaf heden bij Phileutonia per mail (harmonie@phileutonia.nl) of telefonisch (0492–549961).

Winnaar vorig jaar: Ad Vermeulen

aug 232012
 

Nu de vakanties ten einde zijn is bij Phileutonia het nieuwe seizoen op 21 augustus opgestart met het jaarlijkse “inblazen” bij, en op uitnodiging van Wim en Anka Kuijpers.  Het weer was fantastisch zodat dit verenigingsevenement sinds 3 jaar weer plaatsvond in hun prachtige tuin in Bakel.  De ontvangst was weer geweldig. Ook de opkomst van leden, commissarissen, vrijwilligers en belangstellenden was zoals gebruikelijk meer dan goed en de verzorging was fantastisch.

Iedereen genoot. Vóór, tijdens én na het inblazen !
Wim en Anka, hartelijk bedankt !!!

Bekijk ook het fotoalbum.

aug 222012
 

Het was warm en ze waren heel erg moe!
Aansluitend op  het leerlingenweekend waar ze twee hele dagen (en de nacht) in touw geweest waren, speelden onze Phillies in een privétuin in Stiphout de sterren van de hemel. Ondanks de tropische temperaturen kregen ze de gasten in beweging en de voeten van de vloer. Het werd een vrolijk optreden en een mooie promotie van de vereniging.

 

Leerlingenweekend 2012

Afgelopen weekend mochten alle leerlingen van KSH Phileutonia weer genieten van het jaarlijkse leerlingenweekend in het clubgebouw. Dit keer was de opzet iets anders, want al geruime tijd van tevoren werd de spanning opgevoerd door het meesturen van een filmpje bij de uitnodiging.

In dit filmpje was te zien dat het clubgebouw een nieuw dak nodig heeft voor een bedrag van maar liefst € 60.000,-. Een Phileutonia lid had dit ter beschikking gesteld, maar het moest verdiend worden met de spellen die gespeeld werden. Er was echter ook iemand die het de vereniging niet gunde om een piekfijn gebouw te hebben… de Mol!

De Mol zou de spellen saboteren en proberen om zo min mogelijk geld in de pot te krijgen, dus het weekend was een en al achterdocht en een zoektocht naar aanwijzingen.
Zaterdagochtend om 9.00 uur begon de pret en de zoektocht. Groepsindeling, aan de slag met geld verdienen door spellen te doen en natuurlijk muziek maken. Na de lunch ging de dag verder bij de hondenclub en ondanks het hete weer was er voor voldoende verkoeling gezorgd. De zwembadjes werden goed gebruikt, net zoals de verfrissende douche in de vorm van een tuinslang in de handen van Esther. Tussen alle spelrondes werd er verplicht in de schaduw iets gedronken om weer helemaal op te laden voor de volgende ronde. De 6 teams gingen er fanatiek tegenaan.
Na de barbecue en de fietstocht terug naar het gebouw was het voor de wat grotere leerlingen tijd om klaar te maken voor het nachtspel, een smokkelspel met jagers in het bos. Wederom moest er flink geld verdiend worden voor de reparatie van het dak. Helaas was de mol al weer actief geweest en was er geld gestolen uit kluis, tijd voor extra actie.
Veel geslapen werd er natuurlijk niet en ietwat moe werd op zondag de draad weer opgepakt. Weer werden spellen gespeeld in het verenigingsgebouw en werd er muziek gemaakt. Wanneer de ouders zouden komen, moest er natuurlijk een mooi afsluitingsconcertje gegeven worden.
Om 15.00 uur waren de spellen en molacties ten einde en was het tijd om klaar te maken voor het concert en de ontknoping. De spanning liep op en iedereen was benieuwd naar de stand van het geldbedrag en natuurlijk de Mol.
Via deze link is een compilatie te zien van het weekend met de uiteindelijke bekendmaking van de winnaars en de Mol: http://www.youtube.com/watch?v=eGAaPMOY7xc

Een prachtig weekend, met een fantastisch thema en super organisatie; bedankt!

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha