jun 282012
 

Vakantie!

Het seizoen werd afgesloten met de traditionele diploma-uitreiking op de laatste repetitie-avond en de barbecue. Dit jaar werden er maar liefst 27 diploma’s uitgereikt door beschermheer Jan Renier Swinkels en voorzitter Sander van der Lande. Voor iedereen applaus, maar speciaal voor twee leerlingen: Famke Jansen, saxofoon, diploma A en Mich Quadflieg, slagwerk A. Zij slaagden allebei met lof. Ter afsluiting was er voor iedereen heerlijk eten, verzorgd door de buurtvereniging het Oude Huijs. Een gezellige avond als afsluiting en dan kan de vakantie beginnen.

Na de diploma-uitreiking was er een extra algemene ledenvergadering. Tijdens deze vergadering werd met alle aanwezige leden unaniem besloten dat het dak van het Phileutoniagebouw vervangen gaat worden.

Het bestuur is nu in overleg met de gemeente voor de betreffende bouwvergunning en buigt zich over  het financiële gedeelte.

 

Zoals uit bijgaande beelden blijkt, was de eerste editie van het Royal Phileutonia Proms Kapellenfestival, georganiseerd door gastheer “De Phillies”, een geweldige happening. Mede dankzij het gunstige weer op zaterdag kwamen de deelnemende muzikanten, en zeker ook het aanwezige publiek, ruimschoots aan hun trekken. Proficiat Phillies, we kijken al uit naar de volgende editie.

Op zondag zat het weer jammer genoeg niet mee. Maar ondanks de voortdurende regen bleven alle deelnemers positief en werd het gehele dagprogramma onverkort en met veel plezier gepresenteerd aan het aanwezige dappere en zeer gemotiveerde publiek. Tijdens het avondprogramma “Phileutonia & Friends” was het gelukkig droog maar wel koud. Echter, mede dankzij het geweldig en gevarieerd muzikale programma bleef het ondanks alles toch toegestroomde publiek zeer enthousiast en werd het geheel wéér een fantastisch muzikaal succes. Zie voor een meer specifiek verslag van de diverse onderdelen elders op deze site.

Gezamenlijk kijken we uit naar de volgende editie van de Royal Phileutonia Proms, dat volgend jaar op 29 & 30 juni, evenals in 2011 georganiseerd zal worden in samenwerking met Samenloop voor Hoop.

Fotoboek zaterdag

Fotoboek zondag

 

De laatste repetitie voor de Proms werd geoefend samen met Diederik Smulders, Syb van der Ploeg en Ilja Reijngoud.

En dan zijn ze er klaar voor!

 

Zoals elk jaar was er dit jaar week een koffieconcert, uitgevoerd door de Tikgroep, het Pieporkest in samenwerking met de AMVgroep (Algemeen Muzikale Vorming) en de Klarinetgroep en het Philbee-orkest. Speciaal voor kinderen organiseerde Phileutonia dit concert op zondag 17 juni het verenigingsgebouw.

Tijdens dit concert zijn alle blaas en slaginstrumenten te zien en te horen. En er waren veel kinderen met hun ouders om te luisteren en om mee te doen. Want tijdens het laatste nummer van het Piep-orkest bliezen alle kinderen mee. Eerst nog wat aarzelend, maar al snel uit volle borst mee op de kazoo.

Bekijk ook het fotoboek.

 

Het programma is rond, het programmaboekje is klaar.
Aftellen naar de Royal Phileutonia Proms van 23 en 24 juni!

Kijk ook op de proms 2012 pagina.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha