Vrijdag 25 mei werd Phileutonia gastvrij ontvangen door de plaatselijke BVO voor een gezamenlijke training en wedstrijd met de selectie van Helmond Sport. Onder leiding van trainers Mario Verlijsdonk en Rein van Duijnhoven werd een professionele training afgewerkt in het Lavans-stadion. Deze werd vervolgd door een wedstrijd waarin spelers van Helmond Sport en leden van Phileutonia twee teams vormden.

Een deel van de selectie was al op vakantie na het net niet bereiken van de eredivisie in de play-offs. Toch waren er nog plaatselijke helden genoeg die hun uiterste best deden er een bijzondere gebeurtenis van te maken. O.a. vaste waardes Charles Kazlauskas, Daniel Guijo Velasco, Bjorn Sengier, Emrullah Guvenc en zelfs nieuwe voorzitter Philippe van Esch deden mee.

Na een spannende wedstrijd, waarin de meeste goals op naam van de jeugdige Phileutonia-spelers kwamen te staan, werd afgesloten met het nemen van een aantal penalty’s. De spelers en het publiek hadden deze wedstrijd te danken aan een eerder gala waarin onze voorzitter en commissarissen het hoogste bod uitbrachten.

Dank hiervoor en ook dank aan Helmond Sport voor de gastvrije ontvangst en mooie herinnering.

Bekijk ook het fotoalbum.

Tekst: Thijs
Foto’s: Martine

 

Ook dit jaar namen de Phillies weer deel aan het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap op Hemelvaartsdag. De zeventiende editie had een deelnemersveld van 31 kapellen, daarmee staat dit festival bekend als één van de grootste in Nederland. 

Opvallend was de grote toestroom van kapellen uit onze regio. Hoewel Groenlo toch bijna twee uur reizen is, waren er drie deelnemers uit Helmond. Naast de Phillies waren namelijk ook Navenant en de Blue Band van de partij.

Elke deelnemende kapel mocht vijf keer optreden, waarvan vier keer in het oude vestigingsstadje Groenlo. Het vijfde optreden was op een nabij gelegen camping, waar elke kapel met een minitreintje naartoe werd gebracht.

In het treintje konden vele muzikanten het niet laten om een aantal nummers te laten horen. Op de terugweg konden we echter rekenen op een echte rondleiding van onze Bram, die langs de machinist plaats had genomen en via de microfoon leuke weetjes over Groenlo wist te melden.

Al met al was het een zeer geslaagde dag, dat op veel belangstelling van publiek kon rekenen. Vooral op de markt kon je over de koppen lopen, daarom was het voor elke kapel een feestje om daar te spelen.

De Phillies hebben de maand juni nog een drukke agenda. Op 3 juni treden ze op in Eersel, 10 juni nemen ze weer deel aan de Bemmelse dweildag en natuurlijk zijn ze te zien op de Royal Phileutonia Proms op 23 juni en 24 juni. Houd daarom www.dephillies.com de komende tijd goed in de gaten!

 

De puzzel is gemaakt en de programmering is zo goed als rond. Naast de optredens van de eigen orkesten met o.a. Edsilia Rombley, Syb van der Ploeg, Thijs van Otterloo, Kolok en de Hippe Gasten, staan ook verschillende regionale muziekgezelschappen bands op het programma. Bigband Memory uit Geldrop, de Rimboband in een speciale samenwerking met theaterkoor Nutz, de jonge popformatie Juicy Flavour, veelzijdige zangeres Eva Almagor met band, sing a song met Jane Who en Stef Classens, de slagwerkgroep met saxofonist Thijs van Otterloo en de Joe Coverband uit Helmond. Lees meer hierover op deze pagina.

 

Op zondag 6 mei reisden de Phillies al vroeg af naar onze zuiderburen om deel te nemen aan de Lommelse Dweildag, die dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd.

Vorig jaar sleepten de Phillies de derde prijs in de wacht op een warme dag in mei. Nu gingen ze het weer proberen alleen het weer zat deze keer niet zo mee.

Door een koude wind en een temperatuur onder de 10 graden lieten de Phillies zich echter niet uit het veld slaan. Hakkend op de nieuwe gabber medley probeerden ze warm te blijven in hun koude, maar toepasselijke trainingspakken.

Op drie podia in het centrum van Lommel lieten de Phillies voor de eerste keer hun nieuwe nummers voor het festivalseizoen van 2012 horen. De gabbermedley was daar een van, maar ook hits uit de Top40, waaronder I Follow Rivers en een medley van zanger Taio Cruz werden ten gehore gebracht. Dit leverde een mooie vierde plaats op, in een deelnemersveld van ruim 15 kapellen.

Op Hemelvaartsdag (donderdag 17 mei) zijn de Phillies te bewonderen op de dweildag in Groenlo. Kijk voor de complete agenda op www.dephillies.com

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha