Zondag 22 april was het dan zover : het optreden van de slagwerkgroep in Obbicht. We moesten al vroeg vertrekken (8.45) Nog niet iedereen was even wakker, en daar was de nodige koffie voor nodig. Na een klein uurtje in de auto waren we in Limburg aangekomen. We hadden nog wat tijd om ons voor te bereiden op de twee stukken die we gingen spelen.

Voor warming up had Ton Verlinden besloten om eens te gaan kijken hoeveel slagen hij binnen 1 minuut kon halen. Dit was een hoog aantal en hij stond zowaar op de 1e plaats. De jeugdigen onder ons bleven verslag doen iedere keer als er iemand een poging had gedaan om deze score ook te halen.

We hebben de 2 stukken gespeeld en dit ging zowaar niet verkeerd! De jury heeft een mooi rapport voor ons geschreven. De stukken staan al goed in de grondverf dus we zijn op de goede weg. Het zijn zowaar niet de makkelijkste stukken om te spelen.

Maandagavond tijdens de repetitie ging de telefoon en werd er gevraagd naar Ton met de vlugge handjes. Jaja hij heeft zowaar de 1e plek behouden met het aantal slagen binnen 1 minuut en heeft een hele mooie prijs gewonnen: Een stokkentas met inhoud.

Het was een mooie oefening en dit belooft veel goeds voor het concours. Nu op naar de proms!!

Tekst: Ilse
Foto’s: Willem

 

Woensdag 18 april werd bij Phileutonia het jaarlijks terugkerende project “Zo klinkt onze muziek” met een prachtig eindoptreden afgesloten. Het project beoogt beurtelings kinderen van één van de Helmondse basisscholen kennis te laten maken met slagwerk en  blaasmuziek,  met het doel om ze daarmee te enthousiasmeren om zelf muziek maken bij Phileutonia.

Dit jaar was het de beurt aan de leerlingen van kindcentrum Mozaïek. Deze kinderen hebben tijdens de voorbije weken door middel van een wokshop op school, verzorgd door enkele leden van de harmonie, kennis gemaakt met diverse muziek instrumenten. Tevens hebben ze onder leiding van de eigen leerkrachten over al deze instrumenten een lied geleerd.

Tijdens het slotoptreden werd door de leerkrachten van de school een ludiek toneelstuk opgevoerd, waarbij de verschillende instrumenten, bespeeld door leerlingen van de harmonie, nadrukkelijk aan bod kwamen. Na elke presentatie van een instrument werd door de leerlingen van de school het bijpassende lied gezongen onder begeleiding van enkele muzikanten van Phileutonia. Het was een leuke en zeer geslaagde voorstelling waarvan duidelijk genoten werd door het enthousiaste publiek, dat zoals gebruikelijk voornamelijk bestond uit de trotse ouders en grootouders van de zingende leerlingen van kindcentrum Mozaïek.

Na afloop van de voorstelling mochten de leerlingen zelf  onder begeleiding van ervaren muzikanten de verschillende instrumenten uitproberen en kon men zich bij gebleken belangstelling opgeven voor een gratis proefles.

Het was een geslaagde avond, waarbij zich al gelijk 19 kinderen hebben ingeschreven voor een gratis proefles. Goed voor de kinderen en wederom een succes voor Phileutonia.

Bekijk ook het fotoboek.

 

Gespannen voor het optreden, maar voor een heel aantal leerlingen ook nog wel daarna. Afgelopen zondag was in twee delen de voorspeeldag voor alle leerlingen van KSH Phileutonia.

Ten overstaan van Esther Warmerdam, Adri Tempelaars en Tom Koster zette iedereen zijn beste beentje voor en bestond de mogelijkheid om door te stromen naar een volgend orkest of een volgende stoel in hetzelfde orkest.

Solo’s, duetten en kwartetten werden ten gehore gebracht, muziek met begeleiding van cd of zelf gecomponeerd. De voorspeeldag was niet alleen leuk voor de leerlingen om hun kunnen te laten horen, natuurlijk was er ook veel publiek aanwezig om aan te moedigen, trots te zijn en te luisteren naar al dat muzikale talent.

Voor de dirigenten een drukke en inspannende dag, maar absoluut een geslaagde voorspeeldag bij Phileutonia.

apr 132012
 

 

De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia organiseert voor de vierde keer het project: zo klinkt onze muziek. Samen met de kinderen van Kindcentrum Mozaïek wordt dit project woensdag afgesloten met een feestelijk optreden. Een combo van Phileutonia, toneelspelers en kinderen laten U horen hoe onze muziek klinkt. Na afloop van het optreden mogen alle kinderen en andere belangstellenden, de instrumenten uitproberen! Informatie over mogelijkheden en kosten is verkrijgbaar en inschrijven voor een proefles, muziekles of een cursus Algemene Muzikale Vorming is mogelijk.

Phileutonia is een dynamische muziekvereniging die bestaat uit ongeveer 250 leden van jong tot oud. Bij Phileutonia kun je op veel verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten spelen. Trompet, trombone, bariton, bas, saxofoon, klarinet, dwarsfluit, hoorn, kleine trom, drumstel, pauken, marimba of de xylofoon, bijna alles is mogelijk. Samen muziek maken staat bij Phileutonia hoog in het vaandel. Daarom is de muziekvereniging onderverdeeld in diverse orkesten en groepen zoals de Tik slagwerkgroep, de A slagwerkgroep, het Pieporkest, het Philbee orkest, het Harmonieorkest, dweilkapel de Phillies en blaaskapel de Hoizeiers.

Lijkt het U of één van uw kinderen leuk om muziek te maken? Kom dan luisteren naar dit optreden! De kinderen van Kindcentrum Mozaiek en het combo van Phileutonia spelen woensdag speciaal voor jullie. Kom op woensdag 18 april om 19.00 uur naar het verenigingsgebouw van Phileutonia aan de Kanaaldijk NW 27b. Dan hoort U hoe leuk het is om samen muziek te maken.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha