Zondag 22 april was het dan zover : het optreden van de slagwerkgroep in Obbicht. We moesten al vroeg vertrekken (8.45) Nog niet iedereen was even wakker, en daar was de nodige koffie voor nodig. Na een klein uurtje in de auto waren we in Limburg aangekomen. We hadden nog wat tijd om ons voor te bereiden op de twee stukken die we gingen spelen.

Voor warming up had Ton Verlinden besloten om eens te gaan kijken hoeveel slagen hij binnen 1 minuut kon halen. Dit was een hoog aantal en hij stond zowaar op de 1e plaats. De jeugdigen onder ons bleven verslag doen iedere keer als er iemand een poging had gedaan om deze score ook te halen.

We hebben de 2 stukken gespeeld en dit ging zowaar niet verkeerd! De jury heeft een mooi rapport voor ons geschreven. De stukken staan al goed in de grondverf dus we zijn op de goede weg. Het zijn zowaar niet de makkelijkste stukken om te spelen.

Maandagavond tijdens de repetitie ging de telefoon en werd er gevraagd naar Ton met de vlugge handjes. Jaja hij heeft zowaar de 1e plek behouden met het aantal slagen binnen 1 minuut en heeft een hele mooie prijs gewonnen: Een stokkentas met inhoud.

Het was een mooie oefening en dit belooft veel goeds voor het concours. Nu op naar de proms!!

Tekst: Ilse
Foto’s: Willem

 

Woensdag 18 april werd bij Phileutonia het jaarlijks terugkerende project “Zo klinkt onze muziek” met een prachtig eindoptreden afgesloten. Het project beoogt beurtelings kinderen van één van de Helmondse basisscholen kennis te laten maken met slagwerk en  blaasmuziek,  met het doel om ze daarmee te enthousiasmeren om zelf muziek maken bij Phileutonia.

Dit jaar was het de beurt aan de leerlingen van kindcentrum Mozaïek. Deze kinderen hebben tijdens de voorbije weken door middel van een wokshop op school, verzorgd door enkele leden van de harmonie, kennis gemaakt met diverse muziek instrumenten. Tevens hebben ze onder leiding van de eigen leerkrachten over al deze instrumenten een lied geleerd.

Tijdens het slotoptreden werd door de leerkrachten van de school een ludiek toneelstuk opgevoerd, waarbij de verschillende instrumenten, bespeeld door leerlingen van de harmonie, nadrukkelijk aan bod kwamen. Na elke presentatie van een instrument werd door de leerlingen van de school het bijpassende lied gezongen onder begeleiding van enkele muzikanten van Phileutonia. Het was een leuke en zeer geslaagde voorstelling waarvan duidelijk genoten werd door het enthousiaste publiek, dat zoals gebruikelijk voornamelijk bestond uit de trotse ouders en grootouders van de zingende leerlingen van kindcentrum Mozaïek.

Na afloop van de voorstelling mochten de leerlingen zelf  onder begeleiding van ervaren muzikanten de verschillende instrumenten uitproberen en kon men zich bij gebleken belangstelling opgeven voor een gratis proefles.

Het was een geslaagde avond, waarbij zich al gelijk 19 kinderen hebben ingeschreven voor een gratis proefles. Goed voor de kinderen en wederom een succes voor Phileutonia.

Bekijk ook het fotoboek.