Na vier dagen volop feestvieren, moet er ook weer opgeruimd worden. Opruimploeg, bedankt dat jullie het verenigingsgebouw weer netjes hebben gemaakt!

 

De laatste lootjes in het verenigingsgebouw van Phileutonia waren toch niet zo zwaar als de naam van deze middag doet vermoeden. Het was erg gezellig en voor de volhouders een goede afsluiter van het Phileutonia carnaval 2012. Een gezellige, volle bar me mensen van de buurtvereniging ‘t Oude Huijs en van Phileutonia om de laatste dag van carnaval 2012 te vieren. Op naar volgend jaar!

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Vijftien kapellen deden dit jaar mee aan het Prijsbloaze in Zaal Traverse, waarvan de Phillies als voorlaatste optraden. Eerder op de dag hebben zij zich laten horen in onder andere ‘t Pakhuis, De Kapper, De Vlegel, Borrelbar Karaoke en Friends. Dan is het om half zes de beurt aan de Phillies om in Traverse los te gaan. Als gospelkoor verkondigden onze brothers & sisters hun liefde voor de muziek en dat werd goed ontvangen door het publiek dat helemaal uit z’n dak ging. Ook de voorzanger was geweldig! Hij wist de zaal behoorlijk op te zwepen: “Praise the Lord, Halleluja!” Bij het binnenkomen van de zaal onder de klanken van “O, when the saints” wordt het publiek in de overvolle zaal al meteen enthousiast gemaakt om mee te doen. En zo blijft het ook tijdens het hele optreden. “Amen, all together now!” zingt iedereen volop mee.

Het publiek roept na afloop om een toegift en de Phillies krijgen een welverdiend applaus. Van de jury krijgen ze later op de avond de derde prijs, die zeker verdiend is.

Bekijk ook het fotoalbum.

 

De kinderen van Phileutonia konden vanmiddag hun hart ophalen tijdens de georganiseerde kindermiddag in het verenigingsgebouw. Met vrolijke muziek van DJ Quincy, leuke spelletjes en een echte ballonnenfee was het feestje compleet.

Het is gezellig druk als om 15.00 uur Esther en Lenny het startschot geven voor de spelletjes. Zeker 40 kinderen doen enthousiast mee. De ouders genieten aan de zijkant van hun kroost en maken volop foto’s. De Hoijzeiers zorgen voor de sfeer met hun carnavalsmuziek.

Alles bij elkaar een goed recept voor een geslaagde middag, zoals de foto’s laten zien.

Bekijk ook het fotoalbum.

 

Na de koude, maar ook heel gezellige optocht in Tiroler tenue was het voor de Phillies nog geen tijd om te ontspannen. Er moest nog geblazen worden op het Dwergonische muziekfeest in zaal Utopia in Drunen.

Na de optocht was er nog even tijd voor een klein biertje om daarna bij Thijs een goede bodem te leggen met hutspot en gehaktballen. Bedankt Thijs! Om half acht vertrok de stoet van 3 auto’s en een busje richting drunen om daar om kwart over acht aan te komen. De zaal was al goed gevuld en er stond een blaaskapel zijn uiterste best te doen. Er waren verschillende blaaskapellen uitgenodigd, waaronder Heavy Hoempa en Blusswerruk en natuurlijk onze Phillies om het dak van de zaal af te blazen.

Met nummers als ‘Verdammt Ich lieb dich’ wisten de Phillies de hele zaal enthousiast te krijgen om flink mee te hossen en te springen en na een half uur konden ze onder luid geluich het podium verlaten. Met een biertje in de hand en een colaatje voor de Bobjes werd er nog lekker doorgefeest totdat alle blaaskapellen hun kunsten hadden laten horen. Tussendoor was er ook nog tijd genoeg om kapellen enthousiast te maken voor het Blaaskapellen festival dat voorafgaand aan de Royal Phileutonia Proms in de Warande door de Phillies wordt georganiseerd.

In z’n totaliteit dus een geslaagde avond!

Bekijk ook het fotoalbum.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha