De slagwerkgroep van Phileutonia heeft het weekend van 28 en 29 januari een oefenweekend ter voorbereiding op het concours later dit jaar. Dit weekend zal af worden gesloten met een concert. Het aangekondigde concert van de slagwerkgroep vindt niet plaats bij Phileutonia maar in Someren waar ook de repetites plaats vinden.

Nieuwe locate: De Hoof 18, Someren.
Aanvang concert: 29 januari 14:00

 

Na een autorit van zo’n anderhalf uur kwamen de Phillies aan in het plaatsje Achterveld. Daar werd zaterdagavond 21 januari ‘Hofkapellenfestival de Puupenkoppen’ georganiseerd.

Al vroeg op de avond mochten de Phillies het podium betreden in het kleine, maar stampvolle cafézaaltje van partycentrum ‘de Roskam’. Onder andere het nieuwste nummer ‘Gimme’ werd daar ten gehore gebracht. Later op de avond waren de Phillies aan de beurt in de grote zaal, waar ze enthousiast onthaald werden door het publiek. Na een geslaagd optreden werd op eigen initiatief afgesloten in de enorme rokersruimte met de laatste Phillies-nummers van de avond.

Pas laat keerden de Phillies terug bij het verenigingsgebouw. Het was weer een mooi feestje! Nu op naar de carnaval! Voor het programma van de Phillies tijdens Carnaval zie www.dephillies.com

 

Voor velen is vrijdag de 13e een ongeluksdag maar Phileutonia maakte er dit jaar een topdag van. Tijdens het Vuroit Bloaze liet Rob Scheepers zien dat hij niet alleen geweldig kan kletsen maar ook een
waardig opvolger is van de vorig jaar overleden Frans Brugmans, initiatiefnemer van deze avond.

De hele zaal zocht  met Jasper van Gerwen in de creatie van Daantje naar zijn ouders waarbij sommigen  zó meeleefden dat ze de tranen in de ogen hadden, van het lachen weliswaar. De Tres Amigos van Hers en Dwers spraken een aardig mondje Spaans maar konden daarmee de technische storing waar ze mee kampten, niet snel genoeg oplossen terwijl Ties van Lierop als kapitein Jan Hein, zoon van Piet, zijn schip behouden door de roerige zee wist te loodsen. Ook Marlon Kicken bezorgde de zaal buikpijn van het lachen, zoals Rob Scheepers het omschreef, met zijn optreden als Johny Glitter.

De avond werd besloten door de dames van Dubbel Trubbel die als Lady Liberty en Menneke Pis zo graag een keer van plek wilden ruilen maar daar toch al heel snel spijt van kregen.

De vele aanwezigen hebben genoten van de prachtige optredens, de vrolijke muziek van de Hoizeiers o.l.v. Esther Warmerdam en de geweldige, carnavaleske sfeer in ons verenigingsgebouw.

Bekijk ook het fotoboek

 

Traditiegetrouw kunnen liefhebbers van kletsavonden weer een voorschotje nemen op Carnaval bij het jaarlijkse Vuroitbloaze bij Stadsharmonie Phileutonia aan de Kanaaldijk in Helmond op vrijdag 13 januari 2012 (om 19.30 uur zaal open). Presentator van de avond is Rob Scheepers.

Optredens van de kletsers Rob Scheepers als de Magiër, Jasper van Gerwen als Daantje zoekt zijn ouders, Ties van Lierop als de Kapitein en Marlon Kicken. Voor goed amusement staan garant Hers en Dwers en Dubbel Trubbel, als ook de Boerenkapel de Hoizeiers en de Phillies.

Kaarten á € 7,00 per stuk kunnen vanaf nu besteld worden.

Even bellen met (0492) – 54 99 61
06 – 22 77 00 32
of e-mail naar harmonie@phileutonia.nl
somjan@zonnet.nl

 

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha