Een gedeelte van het kerstconcert van Phileutonia’s Philbee orkest en het Helmonds Slavisch Koor van zondag 18 december in het Elkerliek ziekenhuis wordt op tweede kerstdag op Stadsradio Helmond uitgezonden.

Dit zal zijn tussen 10.00 en 12.00 uur, gepresenteerd door Ger Koppenens in het programma Stadsradio Klassiek. Stadsradio Helmond is te beluisteren op FM 107.2, via de kabel op FM 94.4 of via internet op www.stadsradiohelmond.nl.

 

In een serie van drie kerstconcerten traden afgelopen zondag het Helmonds Slavisch Koor en het Philbee orkest van Phileutonia op in de kapel van het Elkerliek ziekenhuis voor patiënten, hun familie en vele andere belangstellenden.

Een overvolle kapel dit jaar. Zoveel patiënten, die de uitstap van de veilige kamer in het ziekenhuis waagden naar de kapel. Mevrouw Betty van der Walle sprak namens de raad van bestuur uit dat dit concert een bijdrage levert aan het ontstaan van een warm kerstgevoel.  En de kerstsfeer was er zeker. Vooral de samenzang ontroerde veel mensen en hier en daar vloeide een traan.
Een extra aanmoedigingsapplaus was er voor de tien debutanten van Phileutonia; jonge muzikanten bij hun eerste optreden.

Ook het concert in de St. Trudo kerk in Stiphout trok veel publiek. Nummers die ten gehore werden gebracht door het Philbee orkest, zoals “First Noël”, “Out of Africa” en “A Rollickin Christmas” vielen zeer in de smaak bij de vele toehoorders, evenals de liederen gezongen door het Helmonds Slavisch Koor. In het bijzonder het sluitstuk van het concert, “Polish Christmas Music”, gespeeld door beide muziekgezelschappen, was een sfeervolle afsluiting van deze bijzondere reeks concerten.

Bekijk ook het fotoboek

 

Phileutonia loopt elk jaar in een nieuw kostuum mee in de Helmondse carnavalsoptocht. Deze carnavalsuniformen zijn te huur. Kijk voor meer informatie op onze verhuur pagina.

 

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha