De finale van het nieuwe Helmondse kletstoernooi “De Goeie To(o)n” zou wat beloven. Na twee zeer geslaagde voorrondes waren de verwachtingen hoog gespannen… Het publiek was het er al snel over eens dat de jury het niet gemakkelijk zou krijgen. Het is natuurlijk ook niet eenvoudig om de diversiteit aan deelnemers te beoordelen. Daarom stond het eigenlijk op voorhand al vast dat er geen verliezers zouden zijn, maar enkel winnaars. De grootste winnaar van de avond werd het publiek, want zij werden door alle zes de finalisten op een prachtige klets getrakteerd.


Dat alle deelnemers graag “DE GOEIE TO(O)N” wilden winnen was van hun gezichten af te lezen toen zij het podium opkwamen. De speciaal ontworpen wisseltrofee werd uitgereikt door onze voorzitter Sander van der Lande.

Tot winnaar van het toernooi werd Ad Vermeulen uitgeroepen. Hij nam de staande ovatie en de felicitaties van de collega kletsers en publiek met gepaste trots in ontvangst. Als tweede eindigde Frans van Zeeland en de derde plaats viel in handen van Dirk Kouwenberg. Zij hebben hiermee meteen een wildcard te pakken voor het toernooi van de Keiekletsavonden om de Zilveren Narrenkap. De “FRANS BRUGMANSPUBLIEKSPRIJS” werd in ontvangst genomen door Frans van Zeeland.

Unaniem waren de kletsers het er over eens dat het voor hen prachtig was om in zo’n zaal voor dit geweldige publiek op te mogen treden.

De organisatie kan terugkijken op een prachtig evenement. Het toernooi zal jaarlijks plaats gaan vinden op de laatste drie vrijdagen van oktober. De organisatie hoopt dan ook dat volgend jaar weer veel kletsers zich zullen inschrijven. Onbekende, pas beginnende, jonge kletsers die hun klets laten horen, maar ook ervaren kletsers die hun nieuwste klets gaan uitproberen.

Bekijk ook het fotoboek

 

-tweede kletsavond van hoog niveau-

Publiek en kletsers waren na afloop unaniem in hun oordeel: “een prachtige avond, goede organisatie, juiste presentatie, een topniveau aan kletsers en een voortreffelijke sfeer door de klanken van de Hoizeiers”. Negen kletsers gaven acte de presence en wisten het publiek van minuut tot minuut te vermaken. Soms met een zo hoog humorgehalte, dat de tranen over de wangen biggelden. Ook bij de vakjury.

Aan het eind van de avond koos het publiek als winnaar van de tweede voorronde Jan Schellekens als zwerver, vrouwloos, dakloos, werkloos. Naast de twee door het publiek gekozen kletsers werden door de vakjury als finalisten aangewezen Christel van den Dungen, Dirk Kouwenberg, Twan van Oers en Ad Vermeulen.

Op naar de finale op vrijdag 28 oktober om 19.30 uur.

Striepke Veur zal de avond openen, waarna de zes finalisten gaan strijden om de wisseltrofee “De Goeie To(o)n. Daarnaast is er voor de publiekswinnaar de “Frans Brugmans Publieksprijs”. Nummer 1 en 2 krijgen een wildcard voor de keiekletsavonden om de Zilveren Narrenkap.

Wie er nog bij wil zijn, er zijn nog enkele kaartjes verkrijgbaar.

De jongste kletser van het toernooi

Ook de jury had het naar haar zin

Bekijk ook het fotoboek

 

De eerste voorronde van het kletstoernooi “de goeie t(o)on” vond afgelopen vrijdag plaats in het Phileutoniagebouw. Een bonte stoet van negen kletsers, begeleid door de Hoizeiers, de Phillies en de jeugdslagwerkgroep zorgden voor een sfeervolle en humoristische avond. De vakjury zal er een hele kluif aan hebben om straks de winnaars aan te wijzen.

De publieksjury koos deze avond als winnaar Frans van Zeeland als Achmed Klaas. Hij liet zien en horen hoe een typisch Nederlands feest op een alternatieve wijze kunt verpakken. Achmed Klaas is verzekerd van een plaats in de finale.

Vrijdag 21 oktober vindt de tweede voorronde plaats. Ook daar heeft het publiek een belangrijke stem, want ook dan is er weer een publieksprijs voor degene die als tweede doorgaat naar de finale. De overige vier finalisten worden door de vakjury aangewezen voor de finale op 28 oktober.

Bekijk ook het fotoboek

 

 

Op zaterdag/zondag 8 en 9 oktober 2011 heeft het harmonieorkest hard gewerkt aan de stukken voor het komende concours op 12 november. Tijdens een intensief repetitieweekend in Huize Damiaan (Simpelveld) werden beide concoursstukken “La Quintessenza” en “Bulgarian Dances” noot voor noot bekeken. Gedurende het weekend was duidelijk verbetering merkbaar in de muziek en het samenspel van het orkest.

Op zaterdagavond werd de hele club in groepen de deur uitgestuurd voor een puzzeltocht. Er werd fanatiek gestreden om de geldprijzen (van chocolade).

Het weekend werd afgesloten met een klein concert voor de thuisblijvers in het verenigingsgebouw. Een publiek van ongeveer 50 toehoorders kon vaststellen dat het orkest voortgang heeft geboekt en klaar is voor het concours in Zaandam. De komende weken zal onder leiding van dirigent Tom Koster uiteraard nog veel worden gerepeteerd en bijgeschaafd.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha