Er waren vandaag 20 kapellen met in totaal zo’n 300 muzikanten in de stad. Vanaf 12.00 uur, na de aftrap bij het Carat 0492 podium, trokken de kapellen door het centrum van Helmond. De Phillies verzorgden in totaal vier optredens, te beginnen op de Haven, waar het aantal toeschouwers voorzichtig op gang kwam en de stemming er langzaamaan in kwam.

Het volgende optreden op de Markt op het Carat-podium werd door vele enthousiaste muziekliefhebbers beluisterd en iedereen kreeg er steeds meer zin in. Ook de vele kinderen, die een plaatsje vooraan hadden, deden vrolijk mee. Het werd steeds drukker in de stad, zodat het derde optreden op de Markt een gezellige boel werd.

        

Het laatste optreden was bij de Veestraatbrug met veel toeschouwers, waaronder ook heel wat terrasbezoekers. Er werd flink mee geklapt en hier en daar werd er gedanst.

Helaas zijn de Phillies deze keer niet in de prijzen gevallen. Er was bij de prijsuitreiking op de Haven maar 1 prijs te vergeven “De Gouden Hellemonder” en die ging naar “Blusswerruk” uit Eindhoven. Maar, de Phillies hebben zich van hun beste kant laten zien en het was een geslaagde dag.

Een leuke bijkomstigheid was, dat er veel supporters waren meegekomen, waaronder ook een hele groep jeugd van Phileutonia.

Bekijk ook het fotoboek

 

 

Afgelopen weekend hebben we leerlingenweekend gehad, waar dan ook heel veel leerlingen aan meededen. Toen alle leerlingen aanwezig waren werden de groepjes voorgelezen en met het groepje waar je in zat moest je het hele weekend opdrachten uitvoeren om te zorgen dat je zou winnen. Toen iedereen een groepje had gingen we beginnen aan de eerste opdracht. De opdracht was dat je met je groepje het hoogste en het mooiste lied zou zingen, het beste dansje maken en het mooiste muziekstuk zou spelen voor de grote finale van zondag. Iedereen ging snel aan de slag en al snel klonken er allerlei vrolijke noten door het gebouw. Na een morgen hard werken had iedereen honger gekregen en was het tijd voor de lunch.

Toen iedereen even geoefend had fietsten we per groepjes naar de hondenclub. Daar kregen we een demonstratie van politiehonden met uitleg van Sjef.

Na de lunch gingen we groepje voor groepje op weg naar de hondenclub waar we de hele middag allerlei spelletjes hebben gedaan. Maar we kregen eerst een politiehonden demonstratie, heel leuk! We begonnen met reuze mikado, teambal, spons doorgeven . De teamleiding deed een beetje lomp bij het balspel en dat leverde twee gewonden op, gelukkig alleen bij hun zelf. Hierna had iedereen dorst en kregen we een blikje drinken en een wafel. We gingen verder met het schreeuwspel, sponzenvolley en waterballonnen gooien. ’s Avonds had Johan de barbecue aangestoken en at iedereen zijn buikje vol. Toen iedereen genoeg gegeten had fietsten we met de groepjes weer terug naar het Phileutonia gebouw.

Bij het Phileutonia gebouw aangekomen gingen we in een grote kring spelletjes doen. Daarna deden we de ‘grote sterren quiz’. Toen het donker werd gingen de jongere kinderen een film kijken en de grotere kinderen gingen met Thijs en Gilian mee naar boven om naar het verhaal van Gekke Willempie te luisteren, om vervolgens extra bang een spooktocht in de Warande te bewandelen. Toen we terugkwamen heeft iedereen zijn bed opgemaakt en is toen natuurlijk NIET gaan slapen! Rond een uur of drie sliep iedereen wel, op een paar kinderen na….

‘s Ochtends werden we gewekt door iemand die op de gong sloeg. Waar we heel blij mee waren. Iedereen kleedde zich aan en de begeleiding dekte de tafel voor het ontbijt. Na het ontbijt ging ieder groepje weer hard aan de slag om ‘s middags een mooie opvoering neer te zetten. Na een paar uur hard werken gingen we lunchen. En dat was een lekkere verrassing want we aten pannenkoeken!

‘s Middags voerden de groepjes alle geoefende liedjes, dansjes en muziekstukjes voor elkaar op. Wat we ‘s middags ook voor alle ouders deden. Toen alles was opgevoerd werd het winnende groepje van de ‘muzikale olympische spelen’ bekend gemaakt, dat was het groepje van Karin, zij vertegenwoordigden Griekenland. Hierna was het afgelopen, pakte iedereen zijn spullen en ging naar huis.

Het was echt een superweekend!


Geschreven door: Christa, Cathelijn, Greet en Miek

 

Het plein van het Elkerliek Ziekenhuis was vanavond blauw met rood gekleurd; een combinatie die je niet vaak ziet in de Helmondse wereld van de harmonie; Phileutonia en het Helmonds Muziek Corps samen musicerend.

Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Vanavond stond de Stichting “Helmond voor Helmond” centraal. Deze stichting is in het leven geroepen in het kader van de strijd tegen kanker in onze stad. Vele dappere Helmonders hebben keihard getraind om dit weekend de Mont Ventoux in Frankrijk te kunnen beklimmen met als doel het bijeenbrengen van minimaal 200.000 euro, dat volledig ten goede komt aan de afdeling oncologie van het Elkerliek ziekenhuis. Burgemeester Jacobs maakte bekend dat dit streven met 215.000 euro ruimschoots gehaald is.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben Phileutonia en het HMC de handen ineen geslagen en samen een serenade gebracht. Ook de voorzitters van beide harmonieën zullen zich dit weekend in het zweet werken voor het goede doel. Daar zijn wij erg trots op en wij wensen ze heel veel succes!

Bekijk ook het fotoboek.

 

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha