De allerlaatste activiteit van dit muzikale seizoen was het blokfluitconcert van Mark. Erik en Tess onder leiding van Karin Willems. Na een gezamenlijk stukje “waarvan gaan er de boeren”, speelden de drie kinderen ieder enkele solo’s. En als afsluiting weer een stuk samen: “Alles blij maakt de mei”. Onder luid applaus van ouders en opa’s en oma’s kregen Mark, Erik en Tess een medaille en een rapport. Na de vakantie gaat een van de kinderen gitaar spelen. De twee anderen komen terug bij Phileutonia en hebben gekozen voor slagwerk en hoorn.

 

Veel jeugdige leden en enkele senior “jeugd”leden behaalden afgelopen jaar een muziekdiploma. Daar mogen we als vereniging trots op zijn! Dinsdag j.l. kregen zij hun behaalde papiertje uit handen van onze voorzitter.

Tijdens de feestelijkheden rondom de diploma uitreiking, zette Phileutonia ook Sjef en Koosje in het zonnetje. Zij zijn dit jaar veertig jaar getrouwd en dat verdient zeker een vermelding. Sjef en Koosje, proficiat met jullie 40-jarig huwelijk en bedankt voor de heerlijke barbecue!

Bekijk ook het fotoboek.

 

Een fantastisch weekend!

Voor het eerst een evenement van twee dagen. De zestiende editie van de Proms; inmiddels een traditie geworden die in Helmond alom bekend staat als een groots muziekevenement. En nu voor het eerst de unieke samenwerking met SamenLoop voor Hoop. Met vele muzikale hoogtepunten en de ontroerende kaarsenceremonie als moment om stil te staan bij alle mensen die met kanker te maken (gehad) hebben. Bij de slotceremonie wordt het resultaat van alle activiteiten bekend en weten we dat er €70.00,00 bij elkaar gelopen is! En op zondag, na een hele dag prachtige optredens, het spetterende concert als sluitstuk van een schitterend weekend met Phileutonia & Friends. Vierentwintig uur non-stop muziek, prachtig weer en duizenden bezoekers. Phileutonia is meer dan tevreden. En wat er in woorden niet uit te drukken is, zeggen de fotoboeken op onze website.

 

Voor alle vrijwilligers achter de bar heeft Bavaria als voorbereiding op de Proms een biertapcursus georganiseerd. Een grote groep heeft hieraan met veel plezier deelgenomen. Een korte blik op het bedrijf Bavaria, een les in goed gastheer/vrouwschap en daarna achter de tap. Het werd een heuse wedstrijd! Gewonnen door Theo Penders en op de tweede plaats gevogld door Bart Maas. Karin Willems kreeg als enige vrouw de derde prijs. Het was een leerzame en gezellige avonden en een aantal tips zullen we nooit meer vergeten.

Bekijk ook het fotoboek.

 

Als afsluiting van het bezoek aan Phileutonia en de Proms was er voor de Harmonie uit Aix-en-Provence een pannekoekenavond georganiseerd. Met zo’n zestig gasten was het een gezellige boel aan tafel. En de pannenkoeken vlogen als zoete broodjes op de borden. Na dankwoorden en attenties over en weer werd hiermee het uitwisselingsweekend afgesloten en zouden de Fransen de volgende dag weer vertrekken.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha