24 uur live muziek

De laatste voorbereidingen, inclusief een generale repetitie met Manuela Kemp, Patrick Curfs en begeleidingsband, en dan is het zo ver. Een tweedaags programma vol muziek en activiteiten. De samenwerking met SamenLoop voor Hoop is nieuw dit jaar en biedt voor beide organisaties mogelijkheden om een uniek evenement neer te zetten. De muzikale kwaliteit van de Proms is inmiddels een traditie. Van plaatselijke muziekgezelschappen en bands tot nationaal bekende artiesten. Op zaterdag 2 juli gaat het spektakel om 13.00 uur van start met het wandelevenement van SamenLoop voor Hoop met muzikale omlijsting en wordt op zondag 3 juli om 23.30 muzikaal afgesloten door Phileutonia & Friends. Kijk voor het volledige programma op www.phileutoniaproms.nl

 

De Phillies nodigen jullie uit!

Een prachtig stadspark, veel publiek & muzikaliteit. De ideale ingrediënten voor een kapellenfestival. Vanaf 2012 wordt de jaarlijkse Royal Phileutonia Proms in Helmond uitgebreid met een eigen kapellenfestival. Blaaskapel de Phillies is gastheer en organisator van dit evenement. Verdeeld over twee klasses (leut en wedstrijd) kunnen blaaskapellen strijden om de ereplaatsen.

De Royal Phileutonia Proms is sinds 1996 een toonaangevend muzikaal evenement in Stadspark de Warande in Helmond. Het wordt georganiseerd door de vrijwilligers van K.S.H. Phileutonia en mag ieder jaar op een grote publieke belangstelling rekenen. Een ideaal podium voor een kapellenfestival.

Het festival vindt plaats op zaterdag 23 juni 2012.


Wat kun je verwachten?

  • Meerdere podia in een prachtige omgeving
  • Veel publiek dat voor muziek komt
  • Deskundige jurering
  • Professionele video-opname van iedere deelnemende kapel op het hoofdpodium
  • Een warm en bourgondisch Brabantse welkom

Inschrijven

Inschrijven voor het kapellenfestival kan op twee manieren. Dit kan door een e-mail te sturen naar kapellen@phileutoniaproms.nl of door het online inschrijfformulier in te vullen. Klik hier voor het inschrijfformulier.

jun 202011
 

Vertrek vanuit Phileutonia met de auto naar de Bemmelse dweildag. Eerste pinksterdag. Heerlijk weer. Super veel publiek. 70 deelnemende kapellen. Deze keer een groep van 6 die helemaal naar Bemmel was gekomen om ons aan te moedigen. Deelname in de leutklasse. Vanuit organisatie, jury en publiek alleen maar positieve reacties, iedereen raadde ons aan volgend jaar in de wedstrijdklasse mee te doen. De man die dit festival 25 jaar geleden is begonnen en nu nog steeds mede organiseert gaf zelfs aan ons de beste te vinden. Binnen de leutklasse waren er geen prijzen te winnen, maar in het algemeen klassement behaalden wij toch de 3e prijs originaliteit!

berichtje op ons gastenboek:
Juist terug uit Bemmel. Jullie waren weer SUPER goed.
Doe zo voort en tot dweils.

Informatie en krantenberichten via www.bemmelsedweildag.nl

Filmpjes en foto impressies te zien op youtube, de phillies helmond en op onze site van facebook

jun 202011
 

Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap op Hemelvaartsdag. Vroeg uit de veren, haren in de gel, trainingspakken aan en gouden kettingen om. Vertrek vanuit Phileutonia met de auto naar Groenlo. Super lekker warm weer, we hebben de jasjes uitgedaan en zijn allemaal verbrand. Veel positieve reacties op onze bierkar. Deelname in de Leutklasse. Meerdere optredens, onder meer op de camping en we mochten als afsluiting blazen op een overvol plein met honderden enthousiaste mensen. Groot applaus na een mooie trompetsolo van Gilian. Goede organisatie, 2 jonge enthousiaste begeleiders die ons naar de verschillende speelplekken brachten. We hebben ook genoten van het enthousiasme en muzikaliteit van de andere kapellen. Thijs en John bedanken we voor de support en aanwezigheid. Informatie en krantenbericht op www.dweilorkestendag.nl

 

Bij gelegenheid van de zestiende editie van de Proms heeft Wim Daniëls, stadsdichter een gedicht geschreven:

De Royal Phileutonia Proms

Royal is koninklijk

en koninklijk is Phileutonia

de stadsharmonie van Helmond

Phileutonia is Grieks

van philein, eu en tonia

wie houdt van mooie klanken

Proms is promenadeconcert

muziek in een prachtig park

waar mensen ook kunnen kuieren

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli

is er de Royal Phileutonia Proms

met tal van muzikale gasten

Klassiek, klezmer, pop en rock

een feestelijke slinger, een guirlande

in de Helmondse Warande

Wim Daniëls
1 juni 2011


De voorbereidingen zijn in volle gang.
Ook de PR Commissie heeft zo haar taken!

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha