Het weekend van 28 en 29 mei was voor de Phillies een weekend vol activiteiten en samenwerking. Onder leiding van dirigent Arjan Pelle werd op zaterdag keihard gerepeteerd voor de komende blaasfestivals. Natuurlijk was er ook tijd voor een grapje op z’n tijd, maar tussen 10.00 en 16.30 werd met uitzondering van een goed verzorgde lunch hard gewerkt.

Onder leiding van dirigent Arjan Pelle serieus aan de slag

Op zondag wat het tijd voor ontspanning door inspanning. In Zoelen werd in twee team gestreden om de eerste plek in verschillende survival- en spel onderdelen.

In twee teams op naar de top in hilarische en spannende opdrachten

 

Zondag 29 mei 2011

“We hebben er zin in!”

 

Culturele vrijwilligersorganisaties krijgen met de waardebonnenactie ‘Advies op maat 2011’ gratis advies.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en de provincie Noord-Brabant stellen voor 2011 veertig waardebonnen beschikbaar. De bon is goed voor vijf dagdelen ondersteuning van een SESAM Adviseur die meedenkt en vragen beantwoordt op het gebied van marketing en strategie. Gratis adviezen dus.

Voor Phileutonia heeft Joke van Sas enige tijd geleden een aanvraag ingediend, die betrekking had op leerlingenwerving en leerlingenbehoud.

En dat bleek een gouden greep!

De aanvraag is beloond met als prijs een waardebon voor 5 dagdelen gratis advies over bovengenoemd onderwerp. In de loop van dit jaar zullen de dagdelen ingevuld en uitgevoerd worden.

Daarnaast is Phileutonia uitgekozen voor een interview over het toekennen van de prijs in het blad Brabant Cultureel, dat in juli verschijnt. De reden dat de keuze op onze vereniging is gevallen, danken we aan onze website. De organisatie was vol lof over de opzet en de actualiteit.

Later meer over het artikel en de prijs.

mei 232011
 

Met een trotse glimlach, koude rillingen van de spanning en klamme handje om de stokken, begon de tikgroep aan het eerste muziekstuk van het koffieconcert op deze warme zondagmorgen. Onder leiding van Jan van der Sommen lieten de jonge slagwerkers drie vrolijke werken horen; een mooie aftrap voor een muzikale ochtend.

Het Piep Orkest, dat onze stermuzikanten in spé vertegenwoordigt, nam ons onder leiding van Esther Warmerdam vervolgens mee naar de magische wereld van Disney; herkenbare nummers uit o.a. “Aladdin” en “The Lion King”, lieten het publiek vrolijk mee swingen. Het jeugd blokfluitensemble, begeleid door Karin Willems, voegde daar nog een extra dimensie van klankkleur aan toe.

Voor het Philbee orkest was deze ochtend een mooie gelegenheid om te oefenen voor grotere optredens. “Dit koffieconcert is een goede try-out voor de aankomende Phileutonia Proms op 2 en 3 juli.” Aldus Adri Tempelaars, dirigent van het Philbee orkest. Deze zomer zal hij samen met zijn orkest dit grote muzikale evenement afsluiten.

Het jaarlijkse koffieconcert is bedoeld om jong en oud enthousiast te maken voor de A en B muziekopleidingen van Phileutonia en zo de harmonie te versterken met nieuwe muzikanten. Mede dankzij het bekendmaken van deze dag op basisscholen, was de kleine jeugd goed vertegenwoordigd.

Bekijk ook ons fotoalbum.

 

Het volledige programma voor 2 en 3 juli 2011 is bekend. Dit programma kun je vinden in de uitnodigingsflyer, of met een mobiele telefoon op m.twoppy.com/RPP. De eigen orkesten van Phileutonia zijn druk bezig met het instuderen van een bijzonder programma. Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha