“Zo klinkt onze muziek”. Dat is de titel van de jaarlijks terugkerende avond waarbij basisschoolkinderen kennis kunnen maken met de muziek en instrumenten van Phileutonia.

Dit jaar was het de beurt aan basisschool De Rank. Aan de hand van een ludiek toneelstuk, waarin drie leraren van de school meespeelden, kwamen verschillende instrumenten aan bod; blazers en slagwerk, bespeeld door jeugdleden van de vereniging. Onder begeleiding van enkele oudere Phileutonia muzikanten, zong ook het kinderkoor uit volle borst mee.

Na het grappige schouwspel mochten de leerlingen zelf verschillende instrumenten uitproberen. Een vrolijke kakofonie aan klanken volgde.

De avond kende een goede opkomst. Uiteindelijk hebben 28 kinderen zich ingeschreven voor twee gratis proeflessen. Laten we hopen dat zij zich allemaal aanmelden, zodat de Phileutonia familie steeds groter wordt!

Bekijk ook onze fotopagina en de website van de rank.

 

Op 2 en 3 juli aanstaande organiseert Phileutonia weer de jaarlijkse Royal Phileutonia Proms. Kijk ook op onze Proms pagina voor de meest actuele informatie.

 

Bezoek van Phileutonia aan Izmir is ook in Turkije niet onopgemerkt gebleven.

 

Op zondag 29 mei a.s. kan iedereen meedoen aan de Familie Fiets Speurtocht die georganiseerd wordt door buurtvereniging ‘t Oude Huys in samenwerking met KSH Phileutonia.

Om 12.00 uur begint deze gezellige dag met een kopje koffie in het Phileutoniagebouw aan de Kanaaldijk NW 27b, waarna van start gegaan wordt met de fietstocht. Moe, maar voldaan terug in het Phileutoniagebouw wacht een heerlijke saté met brood en een comsumptie.

Iedereen is welkom om mee te doen aan deze fietstocht, maar graag wel even inschrijven. Dat kan door naam, adres en aantal personen door te mailen naar oudehuys@online.nl.

 

Muziekschool Art4U in Veldhoven was vandaag het decor van een dubbelconcert gegeven door het harmonieorkest van Phileutonia in samenwerking met het Veldhovens Muziekkorps. Dit concert was, net zoals het concert van 30 januari in Brandevoort, een voorbereiding op het aanstaande concours in november. Twee jaar geleden was het VMK te gast in Helmond. Vandaag waren wij te gast in het Veldhovense.

Na het inspelen kon de uitvoering beginnen. Phileutonia beet het spits af en zoals lady speaker Inge Pebesma vertelde, voerden de klanken van “Martenizza” ons mee naar het begin van de lente. Na “La Quintessenza”, “Oremos” en “Bulgarian Dances” sloot Phileutonia af met de mooie paso doble “Malagueña”.

Na de pauze was het de beurt aan het Veldhovens Muziekkorps. Onder leiding van Stef Bazelmans brachten de muzikanten een gevarieerd programma ten gehore: van volksmuziek tot swingende jazz.

Beide korpsen hebben zich van hun beste kant laten zien en dat maakte het luisteren naar dit concert op deze zonnige dag zeker de moeite waard!

Lees meer »

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha