Wie jarig is, geeft een feestje en een jarige muziekvereniging geeft natuurlijk een muziekfeestje. Op zaterdag 2 april viert de slagwerkgroep van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia haar 65-jarig bestaan met een concert in wijkhuis De Fonkel. Tijdens dit concert maken de muzikanten onder leiding van Ton Verlinden een reis door de geschiedenis van het slagwerk en de slagwerkgroep. Zo zullen ze starten met oude, traditionele gildenummers en eindigen met spetterende showmuziek. Op hun reis zullen ze worden vergezeld door de zangers van het Pabokoor die, onder de bezielende leiding van hun dirigent Peter van Beijnum, enkele nummers uit hun veelzijdige repertoire ten gehore zullen brengen. Het concert zal worden geopend door de tikgroep, de jonge slagwerkers van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia.

Het concert is gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur in wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 131 in Helmond.

 

Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia en SamenLoop voor Hoop gaan op zaterdag 2 en zondag 3 juli in Stadswandelpark de Warande een 24/uurs wandelevenement houden tijdens de zestiende editie van Royal Phileutinia Proms.

Lees meer »

 

 

Klurredweile, min 50 plus bal en het begraven van De Kei

Terrasjes vol met mensen, een lekker zonnetje en de klanken van blaaskapellen door de stad. Ook de Phillies zouden mee gaan dweilen in de kroegen. Ze hadden alle moed bij elkaar geraapt om er nog één dag tegenaan te gaan. Na een moeizame opstart bij Phileutonia lukte het uiteindelijk toch om de stad in te gaan en “Klurre te goan dweile” in hun groene Teletubbie pakken. Daar aangekomen klapten zij hun biertafel uit, dronken een paar pilskes en gingen weer vol gas. Bij café D’n Engel waren ze op dreef en maakten ze het publiek helemaal gek. Tja, niemand weet hoe, maar carnaval zorgt ervoor dat je vier dagen lang kan leven van bier, dans en muziek. Alaaf!

Intussen was bij Phileutonia het min 50 plus bal begonnen. Het was gezellig met de mensen die er waren. Muziek van DJ Henk en de Hoizeijers, veel geouwehoer en het welbekende gerstenat zorgden voor een geslaagde middag.

Aansluitend werd er geoefend voor het optreden bij West-End. Tijdens het begraven van De Kei zou het geïmproviseerde Keiekreiekouer enkele liederen ten gehore brengen samen met onze hofkapel. Dat verliep niet geheel vlekkeloos, maar dat is toch niet erg? Na vier dagen carnaval heeft niemand een stem meer over! Als je maar lol hebt, dat is het belangrijkste. En dat hebben we zeker gehad deze carnaval!

Gegroet, alaaf en tot volgend jaar!

Kijk ook in het fotoboek

 

Kindermiddag en Prijsbloaze

Carnavalsmaandag begon bij Phileutonia traditiegetrouw met de kindermiddag. Kinderen, van klein tot groot, en iedereen die zich kind voelde, was welkom. Lenny en Esther hadden een paar leuke spelletjes voorbereid. De clownendans, hooghouden met een ballon en serpentines blazen hielden de kleintjes lekker bezig. Natuurlijk kon je met deze spelletjes ook een prijs winnen. Een goedgevulde prijzentafel maakte het de winnaars moeilijk om te kiezen. De ballonnenfee was ook van de partij en maakte veel kinderen blij met haar mooie creaties. DJ Quincy en de Hoizeiers zorgden deze middag voor muzikale ondersteuning. De kroost van Phileutonia rende, sprong en zong erop los!

Tegelijkertijd waren de Phillies op een andere plek in de stad bezig met het Prijsbloaze. Het was overal een vrolijke boel. In hun fel gekleurde trainingspakken, met bling bling versiersels en mooie muziek, maakten de Phillies alle cafés nóg gezelliger!

De eindstop van het prijsbloaze lag in het Brabant House aan de Kromme Steenweg. De Phillies mochten afsluiten, en hoe… Het dak ging eraf! Het pubiek kon niet genoeg krijgen van de klanken en amusement van onze jeugdleden. Een tweede prijs is dan ook zeker op zijn plek!

Morgen: min50plus bal vanaf 14.00 uur bij Phileutonia, gevolgd door het oefenenen van het Hellemondse Keiekrejekouer en het begraven van De Kei bij West-End.

Kijk ook in het fotoboek

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha