Een koude zondagmiddag in het Brandpunt met glühwein en warme chocolademelk. Waar twee koninklijke muziekgezelschappen elkaar ontmoeten onder de bezielende leiding van één dirigent, Tom Koster. Een gevarieerd programma met onder andere Bulgaarse en Jiddische invloeden en Spaans temperament.
Het Koninklijk Woensels Muziek Corps 100 jaar oud; Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia 160 jaar oud. Allebei springlevend.

Voor herhaling vatbaar.

 

Koffieconcert Slagwerkgroep Phileutonia met Mallet Percussion Band Houten

De slagwerkgroep van Phileutonia bestaat dit jaar 65 jaar. Daarom een concert met als titel “Old School-New School”, dat gaat over de ontwikkeling van het slagwerk in de loop van de tijd. Een middag vol afwisseling waarin bijna alle aspecten van het hedendaags drummen aan bod komen. Een mix van slagwerk en melodisch. Het optreden vindt plaats op zondag 6 februari 2011 in het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk in Helmond en begint om 12.00 uur.

Toegang gratis

 

Het programma “van de weemoed en de troost” was voor velen een concert om niet licht te vergeten. Ana Moura, een fadista, die met een prachtige stem het Portugese levenslied vertolkt. Begeleid door gitarist Bernardo Couto en natuurlijk door het Nederlands Blazers Ensemble. Het NBE speelt verder tijdens dit concert muziek van alle soorten, maten en tijden op een manier waar de energie vanaf spat. En dan Phileutonia. In een kort voorwoord leggen Bart Schneeman, artistiek leider van NBE en Tom Koster uit hoe deze samenwerking tot stand kwam. Een optreden tijdens de Phileutonia Proms kwam er even niet van. Maar het idee om samen toch iets te ondernemen bracht de uitnodiging voor dit concert. En het werd een succes! Voor herhaling vatbaar bij een volgende Proms?

Foto’s Hilde van Eijndhoven
 

Een lange avond lachen en genieten van kletsers en amusementsgroepen. Dat was het Vuroitbloaze zaterdagavond bij Phileutonia. Een fantastisch programma dat de hele avond als een trein door het verenigingsgebouw daverde tot na twaalven. Met tussendoor opgeluisterd door de Hoizeiers en de Phillies, die ook zorgden voor een knallende afterparty. De meningen onder de toeschouwers waren verdeeld over de beste klets en de leukste amusementgroepen, dus is er maar één conclusie mogelijk. Het was allemaal geweldig!


Foto’s: Hilde van Eijndhoven

De presentator en de inspirator

 

Zaterdag 26 februari: Scholierenbal in restaurant de Steenoven.
Zondag 27 februari: Jubileum receptie CV de Oranjebuurt.

Beide optredens worden georganiseerd door CV de Oranjebuurt omdat zij dit jaar hun 66 jarig jubileum vieren. Tijdens carnaval is het belangrijkste evenement voor de Phillies vooral het Prijsbloaze op maandag 7 maart.
Wij wensen jullie heel veel succes en vooral veel plezier!

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha