Onze laatste dag in Turkije was stralend met een lekkere temperatuur. We hebben uitgerust, wat gewandeld in Kusadasi en heerlijk aan het zwembad gelegen.

De concertreis werd ‘s avonds in stijl afgesloten met een dankwoord en de mooie klanken van Phileutonia. Het was een reis om nooit te vergeten!

 

Vandaag had de organisatie een druk programma voor ons in petto: excursie naar Epheze, een bezoek aan het oude stadje Selçuk en de Turkse avond. Onderweg naar Epheze zouden we stoppen voor enkele uitzichtpunten en om het Mariahuisje te bezichtigen.

Onze gidsen vertelden honderduit over Turkije, de geschiedenis van Epheze, het oude stadje … en enkele andere bezienswaardigheden. In Epheze speelden het dwarsfluit ensemble en Geert Chatrou nog enkele nummers in het oude theater.

De Turkse avond sloot deze dag spectaculair af met lekker eten, traditionele dansen, muziek en een optreden van onze eigen Phillies.

Morgen is onze laatste dag hier in Kusadasi. Dan kunnen we uitrusten en nagenieten van alle leuke dingen die we hier hebben gedaan. We zullen deze concertreis muzikaal eindigen met een optreden van het gehele orkest in de lobbybar van het hotel.

 

Deze dag van de concertreis werd gekenmerkt door stormachtig weer. Dat zorgde voor een woeste zee en een prachtige skyline van zonlicht met donkere wolken. Eigenlijk stond voor vandaag de “Turkse avond” op het programma, maar door de slechte weersvoorspelling is deze verzet naar morgen.

Sommigen van ons trotseerden de buien en zijn de stad ingegaan. Anderen hebben zich prima vermaakt in het hotel. Na het geslaagde concert van gisteravond was het fijn om een dagje uit te rusten.

Met het avondeten achter de kiezen konden we genieten van een leuk avondprogramma in de barzaal van het hotel. Deze show werd afgesloten met een kleurrijk optreden van de Phillies.

 

Woensdag. De dag van het grote concert. Uitgerust stapten we de bus in op weg naar het mooie muziekgebouw in Izmir.

Vlak voor aanvang stroomde de zaal vol. Ongeveer duizend mensen waren speciaal gekomen om naar het benefietconcert van Phileutonia te luisteren. Het gehele optreden stond in het teken van een organisatie die geld inzamelt om kansarme jongeren de mogelijkheid te geven om te kunnen studeren.

Na enkele woorden van de gastheer, verschillende hoogwaardigheidsbekleders en onze eigen voorzitter, kon het concert beginnen. De eerste klanken zweefden de zaal binnen en het publiek was muisstil. De gasten waren onder de indruk van de stukken die het orkest ten gehore bracht. Ook bij de optredens van de drumband en Geert Chatrou zag je het publiek zichtbaar genieten.

De mensen waren erg enthousiast en bleven na afloop maar klappen. Alle muzikanten kregen zelfs een staande ovatie.

Zowel het Turkse publiek als wij hebben enorm genoten. Het was fantastisch!

 

Izmir, een stad met zo’n drie miljoen inwoners en een historie die teruggaat tot ver voor onze jaartelling. In deze stad bevindt zich een prachtige muziekzaal waar wij morgenavond voor ongeveer duizend man mogen spelen.

Naast het muziekgebouw heeft Izmir ook een aantal andere bezienswaardigheden en uitzichtpunten. Onze gidsen hebben ons een paar mooie delen van de stad en een plaatselijke bazaar laten zien. Na de rondreis zijn we naar het muziekgebouw gebracht. Daar heeft het orkest mogen repeteren en de laatste puntjes op de i gezet.

Voor degenen die zelf niet hoefden te spelen, was er een leuke workshop georganiseerd.

Na de repetitie zijn we met de bus terug naar het hotel gebracht. Daar hebben we wat gegeten en genoten van een heerlijke nazomeravond.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha