Op zondag 26 september 2010 traden in een carnavalesk programma acht gezelschappen op ter afsluiting van de zomerse zondagochtendmuziek in het stadspark. Zoals altijd een gezellige en vrolijke middag. De Hoizeiers zorgden weer voor de muzikale intermezzo’s, zodat de stemming er prima in bleef. Ook met hun mooie, nostalgische kleding maakten zij indruk op het publiek. Minder druk dan andere jaren, maar niet minder gezellig was het in de Warande.

Foto: Hilde van Eijndhoven

 

-weer een onverwacht succes-

Zondag 26 september 2010 vond voor de vijfde keer het Blaasfestijn in het centrum van Helmond plaats. Meer dan 25 kapellen streden om D’n Gouwen Hellemonder. Voor de eerste keer waren ook de Phillies present. In een interview in het Zondagsnieuws: “We verwachten niks, we willen de mensen mooie, eigentijdse muziek laten horen en laten genieten van ons enthousiasme”. Bij de aftrap rond de klok van 12.30 uur in de Ameidestraat was er nog niet zoveel publiek en moest de stemming er nog inkomen. Bij het optreden later op de dag op een van de hoofdpodia op de Markt stroomt het publiek toe en spelen ze de sterren van de hemel. De belofte het publiek te laten genieten van hun muziek en enthousiasme wordt helemaal waargemaakt. En dat heeft ook de jury ervan overtuigd dat deze groep van jonge mensen de derde plaats zeker verdiend heeft. Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Phileutonia is trots op jullie!

Foto: Hilde van Eijndhoven

 

 

Dit jaar wordt de jaarlijkse jeugdmuziekdag gehouden op zondag 3 oktober. Stadsharmonie Phileutonia is dit keer de organiserende vereniging in het kader van haar 160- jarig jubileum. Aan deze jeugdmuziekdag nemen jeugdmuzikanten van alle Helmondse muziekverenigingen deel: Fanfare Unitas, Fanfare De Vooruitgang, Harmonie Amicitia, Helmonds Muziek Corps en Stadsharmonie Phileutonia. De jeugdleden van deze verenigingen zullen de hele dag bezig zijn met samen muziek maken. De dag staat in het teken van filmmuziek.

Deze muziekdag vindt plaats in het verenigingsgebouw van Phileutonia, Kanaaldijk NW 27b in Helmond van 10.00 – 17.00 uur. Vanaf 16.00 uur zijn ouders, oma’s en opa’s, andere familieleden en vrienden van harte uitgenodigd om naar het resultaat van deze muziekdag te komen luisteren. Tijdens het eindconcert zijn er drie optredens. Het A orkest van beginnende muzikanten, een orkest van gevorderde muzikanten en een slagwerkgroep.

 

Superblij met tweede prijs

Na een weekend op een kampeerboerderij in Heeze en een lekker ontspannen dagje bij Centerparks, waar volop werd gerepeteerd waren de Phillies er klaar voor. Zij presenteerden zich afgelopen zondag tijdens de 14e Dweildag Hoogeloon. Met veel enthousiasme, onder grote publieke belangstelling en dweilend met de tapkraan open.

De dweilorkesten streden met elkaar om de prijzen in de wedstrijd- en leutklasse en om de dag- en publieksprijs. Ze werden beoordeeld door een 10-koppige jury. In de leutklasse behaalden onze Phillies de tweede prijs, bestaande uit een beker, een vat bier en eeuwige roem. Het juryrapport loog er niet om. Opmerkingen van de diverse juryleden:

  • Klasse!
  • Jong talent
  • Fris optreden, club met potentie
  • Super muziek met zo’n kleine groep
  • Mooie trompetsolo
  • Een echt dweilorkest

Op naar de volgende overwinning!

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha